In één van mijn vorige blogs heb ik de trends voor de kapsels voor jullie op een rijtje gezet. Dit jaar staat in het teken van de lob, alles op één lengte én de pony. Maar ook voor de haarkleuren geldt dat trends komen en gaan. Vorig jaar zagen we veel grijze en felgekleurde haarkleuren. Deze trends blijven wel, maar we gaan dit jaar veel meer natuurlijkere haarkleuren spotten. Mooie kapsels met een onder andere een natuurlijke balayage met overgangen die heel natuurlijk en zacht zijn. Maar er zijn ook andere leuke trends op het gebied van haarkleur. De kapsels die dit jaar helemaal hot zijn passen ook heel goed bij de haarkleuren van dit jaar! Het woord voor de komende seizoenen is natuurlijk. Kijk je mee voor een overzicht van de haarkleur trends van 2017?

vrouw met bronde haar - haarkleurenBalayage

Balayage was een trend én blijft een trend. Deze haartrend zagen we al in 2015 en doet het erg goed. Balayage is het met vegen aanbrengen van high- en lowlights, wat vaak ook voor een licht ombrengen effect zorgt.  Door de subtiele vegen in het haar ziet het er heel gezond en vooral natuurlijk uit. Bij deze techniek worden er vooral lichte kleuren in het gebruikt. Dit jaar wordt deze trend in een nieuw jasje gestoken, de koperkleurige balayage is het namelijk helemaal dit jaar! Hoe warmer hoe beter, alsof de zon met je haar gespeeld heeft. Het geeft een mooie kleurnuance in het haar, waardoor er bijna geen sprake is van uitgroei. Maandelijks je kleuring laten bijwerken is dus niet meer nodig. Deze type kleuring is voor iedere haartype en haarkleur geschikt.

Bronde

Het is niet blond en het is niet bruin, het is bronde! Deze trendkleur oogt naturel en is een soort samensmelting van blond en bruin. Een mix van blond-tinten en kastanjebruine tinten, zoals de naam al aangeeft. Anders de balayage techniek is de bronde techniek fijner. Bij deze techniek moeten de highlights namelijk superfijn zijn. Ze worden dan ook wel babylights genoemd. Babylights worden in kleine plukjes tot maximaal twee tinten lichter dan je basiskleur aan de voorkant aangebracht, waarna het zacht overloopt naar de achterkant. Hierdoor ziet het er heel subtiel uit en krijg je meer speling in je haarkleur. Net als de balayage techniek, is de bronde trend al enige tijd aanwezig. Deze haartrends worden steeds opnieuw uitgevonden en deze type kleuring zal dit jaar dan ook nog veel te zien zijn.

Rood - haarkleurNatuurlijke roodtinten

Heb je een vrij blanke huid en roze wangetjes, dan is deze trend helemaal jouw ding. Laat je haar in natuurlijke roodtinten verven. Dit kan in donkere en lichte tinten. Het moet wel natuurlijk ogen, dus het moet niet te fel zijn. Als deze kleur bij jou past haalt het je gezicht helemaal op!

Sandy blonde

Nog een kleuring die helemaal hot wordt in 2017, is zandkleuring blond. Denk hierbij aan kleuren die zo dicht mogelijk bij de peper- en zouttint liggen. Vrouwen die een frisse toon hebben in hun huid, maar ook warme types staat deze kleur geweldig. Ben jij gezegend met een mooie bos haar in een donkerblonde kleur? Dan heb jij geluk, want die kleur wordt dus helemaal hip!

Rose Gold

Sandy blond - haarkleurNog een haarkleur die op dit moment helemaal trendy is, is de Rose Gold kleur, een hele mooie haarkleur. Waar de kleur eerst alleen een trend was voor je sieraden of zelfs je iPhone, kan het nu makkelijk in je haren. Verschillende celebs hebben hun lokken in deze kleur laten verven, heel Instagram staat er zelfs vol mee. Rose Gold is een prachtige koperen rode kleur met subtiele details van gouden en roze tonen. Deze trendkleur doet het overal erg goed en staat bij alle huidtypes mooi. Wil jij je kapsel in een gedurfdere kleur verven in 2017? Kies dan voor de Rose Gold haarkleur!

Kleur, kleur en nog eens kleur

De underlight techniek wordt het ook helemaal in 2017. Dit is een nieuwe kleurtechniek waarbij je niet de aanzet van je haar kleurt, maar de lagen eronder juist. Van lang tot kort en van stijl tot krullend. De onderste lagen van het haar worden gekleurd in een kleur naar keuze. Tegenwoordig zie je dat de regenboog kleuren hierbij veel toegepast worden. Gekleurde kapsels zijn hot! Een opvallende trend zijn namelijk de pasteltinten. Zelf vind ik dit nogal heftig en durf ik dit absoluut niet. Vind jij dit ook te heftig, maar ben je wel bereid tot een subtiele “gekke” kleur in je haar? Dan kan je kiezen voor deze techniek, maar dan met 1 of 2 extra kleuren buiten je natuurlijke haarkleur. Met deze type kleuring kan je een lichtere of juiste donkere kleur verwerken om je look zo natuurlijk mogelijk te houden. Doe vooral wat je zelf leuk vindt!

Heb jij zin om eens lekker tijd voor jezelf vrij te maken? Maak een afspraak bij de kapper en laat de look creëren die jij het liefst zou willen en het beste bij je past!