Een avond te lang naar die Netflix serie gekeken, keihard doorgewerkt om die deadline te halen of een feestje gehad? Dan liggen een paar wallen gelijk op de loer. Wallen onder je ogen zijn niet fijn, maar gelukkig is er iets aan te doen. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, probeer daarom vooral aan je nachtrust te komen. Lukt dat even niet, dan is er nog geen reden tot paniek. Heb jij, net als ik, snel last van een stel donkere kringen of wallen onder je ogen? Fear no more! Met deze tips maak je meteen korte metten met die wallen en straal je als nooit tevoren!

Hoe ontstaan wallen?

Voordat ik tips geef hoe je die donkere kringen en wallen snel wegpoetst, is het goed om te weten hoe die wallen onder je ogen überhaupt ontstaan. Niet iedereen is er even gevoelig voor en vaak is de invloed daarvan groter dan slaapgebrek. Factoren die onder andere en rol spelen zijn bijvoorbeeld je leeftijd en erfelijke aanleg. Door de jaren verliest je huid aan stevigheid, omdat de hoeveelheid collageen afneemt. De huid onder je ogen wordt dunner, waardoor bloedvaatjes zichtbaarder worden. Slaapgebrek is dus niet altijd de boosdoener.

Crème tegen wallenVocht dat zich onder je ogen ophoopt is vaak reden voor die vervelende donkere kringen of wallen en daar wil je zo snel mogelijk vanaf. Het zorgt ervoor dat je gezicht er moe uitziet en meestal kunnen ze niet zo gemakkelijk verborgen worden een laag make-up. Je kunt wel allerlei middeltjes kopen, maar wist je dat je met wat dingen uit de keuken ook een heel eind komt? Deze middelen kun je helpen. Dag wallen en donkere kringen!

Tip 1: Slaap

Deze tip is natuurlijk een inkoppertje. Zorg ervoor dat je zeven tot negen uur per nacht slaapt. Door te weinig slaap ga je er niet alleen ongezond en vermoeid uitzien, maar wordt je weerstand ook nog eens sterk afgezwakt. Als je door erfelijke factoren gevoelig bent voor krijgen van wallen is het een aanrader om met een extra hoofdkussen te slapen. Met een extra kussen ligt je hoofd hoger, waardoor het bloed onder je ogen zich minder snel gaat ophopen tijdens het slapen. Door op je rug te slapen zal je ook minder snek wakker worden met wallen, dan als je op je buik of zij ligt.

Tip 2: IJsklontjes

Misschien heb je deze tip weleens eerder gehoord: ijs zorgt ervoor dat je wallen verminderen. Wikkel een ijsklontje in een stukje huishoudfolie of aluminiumfolie en beweeg dit zachtjes over je wallen. Door de kou trekken de bloedvaten onder je ogen samen, waardoor het vocht wordt afgevoerd. Hierdoor verdwijnen je wallen.

Tip 3: Komkommer

Komkommers zijn een klassieke remedie tegen wallen onder de ogen en ontstekingen. Veel vrouwen hebben een voorkeur voor deze methode bij de behandeling van donkere kringen en/of wallen. Een koud schijfje komkommer op je ogen werkt op dezelfde manier tegen wallen als een ijsklontje. De koud zorgt ervoor dat je bloedvaten samentrekken. Daarnaast zijn komkommers rijk aan water en antioxidanten, waardoor de Komkommer tegen wallenkomkommer ontstekingen kan remmen en het lichaam kan hydrateren. Handig als je even geen ijsklontjes binnen handbereik hebt. Het is een life saver wanneer het op wallen aankomt! Leg twee plakjes komkommer eventjes in de koelkast en vervolgens ongeveer twintig minuten op je ogen. Je zult zien dat de komkommer die onaantrekkelijke wallen en donkere kringen binnen no time laat verdwijnen en zo de uitstraling van je gezicht zal herstellen.

Tip 4: Aardappel

Ook aardappelen hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen je helpen wallen in een mum van tijd te verminderen. Snijd twee dunne plakjes van een koude aardappel en leg ze op je ogen. Laat dit vervolgens 20 minuten intrekken. De enzymen in de aardappel zorgen ervoor dat je huid lichter wordt en dat wallen verdwijnen. Het zetmeel helpt ook tegen roodheid en geïrriteerde ogen. Daarnaast verwijderen ze toxines uit je huid. Zorg er dus voor dat je vanaf nu altijd een aardappel in je koelkast hebt liggen!

Tip 5: Thee

Dit is een ideale oplossing als je een fervent theedrinker bent. In plaats van je gebruikte theezakjes weg te gooien, bewaar je ze nu gewoon. Leg een gebruikt theezakje en leg deze, wanneer ie afgekoeld is, voor tien minuten op de huid onder je ogen. De kou en de theïne die je theezakje bevat, stimuleren de bloeddoorstroming in je huid. De tannine die in thee zit zorgt ervoor dat de zwelling en verkleuring afnemen. Vooral kamille- en zwarte thee aanraders. Hierdoor krijg je weer een frisse look! Zet dus een lekker kopje thee en bewaar je theezakjes.

Tip 6: Water

Het kan niet vaak genoeg genoemd worden, maar water is een echte redder in nood. Als je niet voldoende water drinkt, kunnen de bloedvaten onder je ogen opzwellen met vervelende donkere als gevolg. Drink daarom in ieder geval 1,5 liter water dag.

Tip 7: Vitamine C

Je huid verzorgen is erg belangrijk, of je nu jong of oud bent. Om wallen en donkere kringen te voorkomen, kun je het beste een moisturizer kopen die vitamine C an antioxidanten bevat. Dit werkt erg goed. Let er op dat je de moisturizer deppend op de dunne huid onder je ogen aanbrengt, niet wrijvend, en laat het vervolgens rustig intrekken.

Tip 8: Aambeienzalf

Het klinkt misschien een beetje gek, maar het werkt echt. Heb je last van wallen op een dag dat je het echt niet kunt gebruiken? Smeer er dan een beetje aambeienzalf op. De zalf laat de huid een klein beetje zwellen, waardoor die tijdelijk minder is. Donkere kringen zullen daardoor minder zichtbaar zijn. Het is overigens geen middeltje voor iedere dag, omdat het je huid kan uitdrogen. Voor een keertje kan het helemaal geen kwaad.

Tip 9: Massage

Een andere oplossing is je wallen weg masseren met een heerlijke oog massage. Hierdoor worden de afvalstoffen sneller afgevoerd. Masseer de huid onder je ogen zachtjes met kleine, ronddraaiend bewegingen.

Tip 10: Als niets meer werkt..

Als je alles hebt geprobeerd, maar niets lijkt te werken kun je er altijd voor kiezen je wallen en donkere kringen te camoufleren. Begin met een oogcrème, laat dit een paar minuutjes drogen en breng vervolgens wat vloeibare concealer onder je ogen aan. Maak het af met een beetje poeder om ervoor te zorgen dat de concealer mooi en goed blijft zitten. Kies altijd voor een concealer die matcht bij je huid en zorg ervoor die een tint lichter is dan de kleur van je foundation.