Het reinigen van je gezicht is heel erg belangrijk voor de conditie van de huid. Ikzelf merk dat als ik een dag niet mijn gezicht reinig, dit direct te zien is aan mijn huid. Vandaag deel ik graag met je mijn gezichtsreiniging routine die ik zowel ’s ochtends als ’s avonds toepas!

Kokosolie

Allereerst begin ik met het verwijderen van mijn oog make-up. Dit doe ik al jaren lang met kokosolie, omdat dat heel gemakkelijk mijn waterproof mascara verwijderd. Ik wrijf de kokosolie op mijn oogleden en wimpers en maak cirkelende bewegingen totdat ik voel dat er geen mascara meer op mijn wimpers zit. Vervolgens verwijder ik het overtollige vet met een wattenschijfje en wat lauwwarm water.

Gezicht reinigenReinigingsmelk

Vervolgens gebruik ik de reinigingsmelk van Dr. Van der Hoog om mijn foundation etc. van mijn gezicht te halen. Reinigingsmelk vind ik prettig omdat dit mijn huid niet trekkerig aan laat voelen. De reinigingsmelk wrijf ik, met cirkelende bewegingen, op de huid totdat ik het gevoel heb dat deze schoon is. Vervolgens spoel ik mijn gezicht af met lauwwarm water zodat het overtollige product wordt verwijderd.

Micellair water

Om er zeker van te zijn dat alles van mijn gezicht af is, ga ik nog met twee wattenschijfjes met micellair water over de huid heen. Zodra dit is opgedroogd ga ik over tot de dagcrème. De micellair water die ik gebruik is van Garnier, de roze variant. Deze laat mijn huid niet uitdrogen.

Tot zover dus het reinigingsgedeelte dat ik elke ochtend en avond doe! Voor sommigen zal dat eruit zien als weinig, voor sommigen als veel. Dit is in ieder geval wat het afgelopen half jaar voor mij werkt. Zoals bijvoorbeeld de reinigingsmelk, dat gaat in fasen. Af en toe gebruik ik er ook een clarasonic-achtige tool voor, soms met mijn vingers, soms ga ik over tot een foam substantie in plaats van melk.

Overige tips voor het reinigen van je gezicht

Daarnaast zijn producten natuurlijk leuk en goed om te gebruiken voor je gezicht, maar denk ook aan deze andere tips voor een hygiënische en gereinigde huid!

  • Probeer niet teveel met je vingers aan je gezicht te zitten. Als je in een winkel werkt en om de minuut geld in je handen krijgt gedrukt al helemaal: op geld zitten ontzettend veel bacteriën!
  • Was regelmatig je handen zodat deze schoon zijn. Zeker als je begint met het reinigen van je gezicht.
  • Heb je ook een clarasonic-achtige tool? Zorg er dan voor dat het opzetstukje ook regelmatig wordt gereinigd!
  • Ditzelfde geldt ook voor je make-up kwasten, deze zitten ook vol bacteriën.
  • Reinig je je gezicht elke dag goed, maar heb je toch last van veel puistjes? Probeer eens je gezicht te scrubben, dit verwijderd de dode huidcellen en dus ook de ophoping van talg (waar meestal puisjes van komen).

Waaruit bestaat jouw reinigingsroutine? En welke producten gebruik jij? Laat het achter in de comments!