Ik denk dat bijna elke vrouw wel lang en gezond haar zou willen hebben. Helaas is dit voor een deel bepaalt door je genen, de een heeft daarmee net wat meer geluk dan de anders. Gelukkig heb je het ook voor een deel zelf in de hand! Benieuwd naar mijn tips voor lang en gezond haar? Lees dan snel verder.

Ik heb geluk

Don’t hate me for it, maar mijn haar heb ik grotendeels te danken aan mijn genen. Althans, dat denk ik. Mijn ouders hebben me een volle bos met heel dik haar meegegeven en thank god heeft het niet heel veel aandacht nodig. Erg fijn, maar desondanks probeer ik het wel goed te verzorgen. Ik merk dan ook absoluut verschil als ik het een keertje niet goed verzorg

1. Voorzichtig met hitte

Het kapsel van de gemiddelde vrouw heeft heel wat te voortduren. Stijltangen, krultangen, de föhn.. Leuke apparaten, maar ze kunnen je haar erg veel schade aanrichten. Probeer hittebronnen daarom ook zo veel mogelijk te vermijden. Je zou je haar bijvoorbeeld gewoon aan de lucht kunnen laten drogen. Kost misschien wat meer tijd, maar het is een stuk beter voor je haar. Wil je je haar graag krullen? No problemo, papillotten zijn je grote vrienden en daar heb je helemaal geen hitte voor nodig hebt.

Wil je toch gebruik maken van een hittebron? Gebruik dan in ieder geval een goede heat protector. Geloof me, je haar zal je erg dankbaar zijn.

Gezond haar2. Minder wassen

Op dit gebied is er nogal wat discussie gaande. De een zegt dat je het helemaal niet moet wassen, want dat zou veel beter zou zijn voor je haar. De ander zegt weer dat het helemaal niet beter is en ook nog eens hartstikke onhygiënisch is. Tsja.. ik geloof in een middenweg. Iedere dag je haar wassen lijkt mij niet heel goed, dus zelf houd ik het meestal rond de 2 à 3 keer per week. Met niet wassen bedoel ik overigens ‘geen gebruik maken van shampoo’. Je zou het natuurlijk wel gewoon nat kunnen maken.

Shampoo kan ervoor zorgen dat je hoofdhuid uitdroog en dat de natuurlijke oliën uit je haar worden gewassen. Als reactie hierop kun je te maken krijgen met (extreem) vet haar en roos. Jakkie.. Nee, was het niet te vaak en laat de natuur zijn gang gaan.

3. Kies de juiste shampoos

Nu we het dan toch over wassen hebben, lijkt het me een goed idee om het over producten te hebben. Het is namelijk van groot belang dat je de juiste producten gebruikt om je haar te wassen. Echt, het kan een wereld van verschil maken. Zelf kies ik het liefst producten voor droog en beschadigd haar, zelfs als mijn haar helemaal niet droog en beschadigd is. 🙂 Dergelijke producten verzorgen je haar erg goed. Ik heb dan ook nooit droog haar haha!

En ander belangrijk puntje is de lijst met ingrediënten op de producten. In sommige producten zitten namelijk ingrediënten die je haar meer kwaad doen dan goed. Waar je op moet letten? Probeer vooral tensiden (zoals sodium lauryl sulfate en sodium laureth sulfate), parabenen en alcohol (zoals ethanol en isopropyl) te vermijden.

4. Gebruik een serum

Een serum is een enorm fijn goedje dat ervoor kan zorgen dat je haar mooi gaat glanzen, pluisvrij wordt én wordt beschermd tegen hitte. Helaas betaal je meestal behoorlijk veel geld voor een serum, maar gelukkig kun je met een klein flesje behoorlijk lang doen. Je hebt vaak namelijk maar één à twee druppels nodig voor heel je haar. Gewoon een druppeltje serum in je handen doen, door je haar verspreiden, en klaar! Dit geeft nét dat beetje extra aan je haar.

5. Breng regelmatig een bezoekje aan de kapper

And last but not least: ga regelmatig naar de kapper. Als je je haar lang wil laten groeien is het belangrijk dat je het af en toe laat knippen. Dat klinkt niet logisch, maar als je de puntjes van je haar regelmatig laat knippen kan je haar veel langer en gezonder groeien. Vaak splijten de puntjes van je haar namelijk waardoor je het er onverzorgd en ‘dood’ uitziet. Als je dat niet laat knippen en je haar groeit, dan splijten die haarpuntjes door naar boven. Voorkom dat!

Dat waren mijn tips voor lang en gezond haar. Heb je zelf nog goede tips? Of misschien wel vragen? Laat het me dan weten bij de reacties! 

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren