Ik weet het nog goed, ik zat in groep 8. In groep 8 begonnen al mijn vriendinnetjes ineens mascara te dragen, iets wat ik nog nooit had geprobeerd of bij stil had gestaan. Langzaam maar zeker was mijn interesse gewekt, maar mascara dragen ging niet zonder slag of stoot.

Op een gegeven moment ging ook ik mascara proberen op te doen. Uiteraard bracht ik dit op de uiterste puntjes aan, en ik weet nog goed dat ik vond dat mijn ogen ineens extreem zwaar aanvoelde. Alsof er een kilo gewicht op mijn wimpers zat. Tegenwoordig is dat bij mij heel anders: I love mascara! Het is dat ik op zondagen vaak geen make-up draag, anders kon ik gerust zeggen dat ik elke dag mascara draag.

Waarom mascara?

MascaraNu zul je je wellicht afvragen, waarom vind je mascara zo ‘belangrijk’? Ik heb het gevoel dat als ik mascara draag, mijn ogen veel meer spreken. Ze zijn groter, mijn blonde wimpers worden omgetoverd in lange, gekrulde en zwarte wimpers die uitstraling geven aan mijn gezicht en ogen.

Tips & tricks

Door de jaren heen heb ik geleerd wat wel en niet voor mij werkt op het gebied van mascara. Ik deel graag met je mijn tips & tricks, wie weet heb je er iets aan!

  • Vind een mascara die bij jou past, en blijf daar lekker bij. Als iets goed is, is het goed toch? Ik gebruik zelf altijd de Maybelline Volum’ Express the colossal waterproof mascara.
  • Uitgeschoten? Gebruik een wattenstaafje en je veegt zo gemakkelijk de geknoeide mascara weg! Doe dit wel als de mascara nog nat is, dan wil het het makkelijkste.
  • Waterproof versus normale mascara… Keuzes… Zelf ga ik dus altijd voor een waterproof mascara, dan ben je zowel in de zomer voor het zweten en zwemmen beschermd, als in de winter en herfst voor de sneeuw en regen. Handig!
  • Breng meerdere laagjes aan. Dit kan tricky zijn als je teveel lagen aanbrengt; dan kunnen je wimpers aan elkaar gaan kleven en dit is geen mooi gezicht. Als je echter twee of drie laagjes aanbrengt zul je zien dat je wimpers veel meer body krijgen en meer gaan spreken!
  • Kleur niet alleen de topjes van je wimpers! Hoe vaak ik dit nog zie… Persoonlijk vind ik het veel mooier als je de mascara aanbrengt vanaf de aanzet: daar waar ook je wimper begint.
  • Zigzaggen! Als je de mascara in een zigzag beweging aanbrengt zal je zien dat je ook de kleinere wimpers tussen de grotere wimpers meeneemt, en zal je zien dat je een vollere wimperbos creëert!
  • Bewaar je mascara niet te lang, want onthoud dat je wel spul bij je ogen smeert. Zodra je ook maar iets begint te merken bij je ogen en je vermoed dat het je mascara is die je al lang gebruikt, koop per direct een nieuwe! Zorg er daarnaast ook goed voor dat je de ‘dop’ altijd weer goed in het potje draait zodat er geen bacteriën van buitenaf in kunnen komen, of dat de mascara uitdroogt.

Heb jij nog mascara tips en tricks? Deel ze dan vooral in de comments, dan kunnen we elkaar weer helpen! Daarnaast ben ik heel erg benieuwd of jij elke dag mascara draagt of niet.