Wie wil er nu geen prachtige volle lippen? Volle lippen zijn aantrekkelijk. Helaas zijn we niet allemaal gezegend met volle lippen als Angeline Jolie, Gigi Hadid of Scarlett Johansson. Botox of fillers lijken misschien de enige optie, maar je hoeft echt niet meteen naar de plastische chirurg te rennen. Anno 2018 kunnen wij dit helemaal zelf, zonder technische hulpmiddeltjes. Er zijn gelukkig een aantal makkelijke, goedkope én pijnloze tips waarmee je de illusie wekt dat je mooie volle lippen hebt. Ben je benieuwd hoe? Met dit stappenplan behaal je in een handomdraai dé perfecte volle lippen!

Scrub je lippen

Een goede verzorging staat áltijd aan de basis van alle tips met betrekking tot beauty. Om zelf volle lippen te creëren start je met een lipscrub. Voor het mooiste resultaat is het belangrijk dat je losse velletjes verwijderd met scrubben. Scrubben stimuleert je bloedcirculatie, maar maakt je lippen ook zachter een beetje voller. Er zijn speciaal lipscrubs. De scrubs die je voor je lichaam gebruikt zijn veel te grof voor de Vrouw met lipliner - volle lippengevoelige huid van je lippen. Je kunt ook heel eenvoudig zelf een scrub maken. Honing, suiker en een beetje vaseline is alles wat je hiervoor nodig hebt. Laat de scrub een paar minuten zitten en spoel het vervolgens af met lauwwarm water.

Lippenbalsem

Vooral tijdens de koudere dagen is het extra belangrijk om je lippen goed te verzorgen. Van schrale en droge lippen wordt je niet vrolijk! Gebruik daarom een verzorgende lippenbalsem of vaseline.  Laat deze bij het aanbrengen even intrekken, voordat je verder gaat met de volgend stap. Hiermee houd je je lippen zo zacht en glanzend mogelijk en heb je minder kans op lipschilfers.

Lipliner

De volgende stap is het gebruiken van een lipliner. Hierbij is het belangrijk dat je de juiste lipliner gebruikt, anders kan het een lelijk effect geven. Lipliner is een goede truc om je lippen optisch iets te vergroten. Kies voor een lipliner in de kleur van je eigen lippen of van de lippenstift die je wilt gebruiken. Breng een dun lijntje langs de omtrek van je lippen aan. Net buiten je natuurlijk liprand. Als het gelukt is om een mooie, nette lijn te trekken, kun je de rest van lippen ook invullen met de lipliner.

Lippenstift of lipgloss

Nadat je de lipliner hebt aangebracht, ga je aan de slag met een lipstick of lipgloss. Gebruik geen donkere kleur lippenstift, maar juist een lichte tint. Een lichte kleur met een matte finish maakt je lippen voller. Een donkere, matte lipkleur zorgt er juist voor dat je lippen smaller en minder vol lijken. Lipsticks in een lichte kleur met een matte finish zijn nog beter om het effect van vollere lippen te creëren. Breng als extra een Close up van volle lippenglanzende lipgloss op het midden van je lippen aan. Dat doet wonderen voor volle lippen! Als je geen lipstick, maar alleen lipgloss wilt gebruiken, denk er dan aan dat je dit meerdere keren per dag bij moet werken. Lipgloss blijft namelijk niet lang zitten.

Highlighten

De laatste stap is absoluut noodzakelijk voor het perfecte eindresultaat. Voor extra volle lippen breng je wat witte glans aan op het midden van je lippen. Hierdoor leg je het accent op het volste gedeelte van je mond en lijken je lippen voller. Breng de glans op je bovenlip én onderlip. Je kunt hier highlighter of een witte oogschaduw gebruiken. Let erop dat je niet teveel gebruikt en het goed uitsmeert.  Een andere trucje is je lippen op het laatst te omlijnen met concealer. Breng de concealer rondom je lippen aan en blend deze goed uit voor een mooi, natuurlijk effect. Je lippen worden op deze manier extra geaccentueerd. Voilà, de volle lippen! Ik houd ervan, want het staat prachtig!