KIKO MILANO is een Italiaans cosmetica merk dat aan een heuse opmars bezig is in ons landje. Het merk heeft een ruim aanbod aan make-up voor zachte prijsjes. Ik vind het een geweldige winkel om te shoppen. Een tijdje terug heb ik daar een aantal make-upjes gekocht, waaronder de KIKO Long Lastig Stick Eyeshadow. Omdat ik deze oogschaduw sticks graag eens wilde uitproberen, heb ik er twee gekocht. Eerder heb ik de Unlimited Double Touch Lipstick van KIKO al gereviewd, maar ik wil ook deze oogschaduw sticks graag aan jullie laten zien. Inmiddels ben ik helemaal fan van de oogschaduw sticks. Waarom? Lees gauw verder!

Kiko eyeshadow sticks merk - oogschaduw sticks20 jaar beauty van KIKO

KIKO is een Italiaans merk van professionele cosmetica dat een assortiment geavanceerde make-upproducten en gezichts- en lichaamsbehandelingen biedt. KIKO MILANO is in 1997 opgericht, wat betekent dat ze dit jaar hun twintig jarig bestaan vieren! In twintig jaar tijd heeft KIKO de meest veeleisende beauty addicts voor zich gewonnen en is ze met meer dan duizend winkels aanwezig in wel twintig landen. Daarnaast is KIKO online aanwezig in maar liefst 36 landen. Dit cosmetica merk zet zich voortdurend in voor één enkel doel: ervoor zorgen dat iedere vrouw zich het beste van de cosmetische innovatie kan veroorloven zonder een gat te slaan in haar budget. En dat doen ze via een heel breed én divers assortiment met een eindeloze reeks kleuren en texturen, voor alle professionele en persoonlijke make-up wensen.

Met meer dan veertienhonderd producten: make-up, huidverzorging, haarverzorging, beauty-accessoires en meer dan duizend nieuwe producten die ieder jaar in een limited editie uitkomen. De producten van KIKO zijn vanwege de goede prijs kwaliteitverhouding binnen ieders handbereik. Ik vind het een geweldig merk! Alle producten van KIKO MILANO zijn dierproefvrij, wat ik een heel groot voordeel vind!

Long Lasting Stick Eyeshadows

Kiko eyeshadow sticks + glitters - oogschaduw sticksÉén van de producten waar KIKO bekend door is, zijn de Long Lastig Stick Eyeshadows. Omdat ik op zoek was naar nieuwe oogschaduw, wilde ik graag deze oogschaduw sticks eens uittesten. Op de website van KIKO Milano is te lezen dat de oogschaduw in stick extreem langhoudend is voor een intense en goed te vervagen kleur. De crèmige formule zorgt ervoor dat de kleur meteen na het aanbrengen zeer goed vervaagbaar is. Als de oogschaduw eenmaal is gefixeerd, blijft de kleur tot wel 8 uren lang gelijkmatig en glanzend, zonder dat het uitloopt en strepen vormt op het ooglid. De oogschaduw kan comfortabel en eenvoudig worden aangebracht dankzij de speciale stick met afgeronde vorm en de supergladde en lichte textuur.

De Long Lastig Stick Eyeshadow is waterproof en heeft heldere en prachtige kleuren. Deze oogschaduw potloden zijn verkrijgbaar in 32 opvallende kleuren. Na veel dingen te hebben getest, nam ik uiteindelijk twee mooie tinten mee. Ik koos voor de kleuren 06, Golden Brown, en 38, Golden Taupe.

De test

Van de twee tinten is nummer 06 de lichtste tint. Beide zijn intense kleuren die goed beschreven worden door de naam en bevatten veel glans. De verpakking van de sticks is eenvoudig, maar wel mooi en strak. De oogschaduw zit in zwarte huls met het logo, de naam van het product en de kleur erop. Het onderste stukje van de huls is in de kleur van de oogschaduw stick, wat ik erg handig Kiko eyeshadow sticks + swatch - oogschaduw sticksvind. Door de afgeronde punt en omdat de oogschaduw zacht en crèmig is, is het makkelijk op het ooglid aan te brengen. Met slechts enkele bewegingen is de kleur duidelijk zichtbaar op de oogleden. Door de romige formule is de oogschaduw goed te blenden of te vervagen met een kwastje of je vinger.

De pigmentatie van de Long Lasting Stick Eyeshadows is geweldig! Als de oogschaduw is opgedroogd zit het ook echt goed vast op je oogleden. De belofte van KIKO dat deze oogschaduw sticks long lastig zijn, maken ze meer dan waar. Na een hele dag ziet de oogschaduw er nog erg goed uit. Een ander voordeel van deze oogschaduw sticks is de huls. Je hoeft de sticks niet te slijpen als de punt “op” is. Op dat moment kan je de stick gewoon omhoog draaien. Daarnaast nemen de Long Lasting Stick Eyeshadows, in tegenstelling tot oogschaduw paletten, weinig ruimte in, waardoor ze eenvoudig mee te nemen zijn op reis.

Conclusie

Ben ik er tevreden over? Absoluut! Ik ben helemaal fan van deze oogschaduw in sticks. De KIKO Long Lastig Stick Eyeshadows zijn heel erg handig in gebruik. Ze zijn snel en gemakkelijk aan te brengen, ze hebben een uitstekende afgifte van kleur en het blijft de hele dag goed zitten! Deze handige oogschaduw sticks zijn perfect voor een snelle, intense make-up look. Ik ben er heel enthousiast over! Dit make-up product heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding en is zeker een aanrader. Ik ga zeker nog wat meer kleurtjes van deze oogschaduw sticks aanschaffen! De KIKO Long Lastig Stick Eyeshadows zijn verkrijgbaar voor slechts € 6,90 bij de winkels van KIKO MILANO of online op www.kikocosmetics.com.

De productfotografie wordt verzorgd door Irma Schuurmans.