Onze huid is het grootste orgaan dat ons lichaam bezit. Daarom is het van groot belang je huid goed te verzorgen. En dan bedoelen we niet alleen het wassen van de huid, maar de échte verzorging. Je huid wordt zowel overdag als ’s nachts aan vuil blootgesteld en is 24 uur per dag, 7 dagen in de week hard aan het werk om nieuwe huidcellen te maken, te repareren en afvalstoffen af te voeren. De echte verzorging van je huid begint met het reinigen. Om het proces van je huid te helpen is regelmatig een peeling gebruiken erg belangrijk, want regelmatig peelen helpt je huid gezond en stralend te zijn. Om de werking van een peeling op mijn huid te testen heb ik de Mineral Crème Peeling van Goldflower geprobeerd. Ben je benieuwd naar mijn mening over dit product? Lees dan gauw verder voor de review!

Goldflower

Goldflower is een van oorsprong Duits merk en heeft een breed scala aan cosmeticaproducten in het assortiment. Het is 70 jaren geleden dat dit merk is gestart met het produceren van cosmetica, inmiddels is het de 3e generatie die het bedrijf voortzet. Voor de producten van GoVrouw gezichtsverzorging - Mineral Crème Peelingldflower worden overwegend natuurlijke, plantaardige grondstoffen, extracten en complexen gebruikt.  Alle producten zijn vrij van minerale oliën, kunstmatige kleurstoffen en daar waar mogelijk zijn er geen conserveringsmiddelen en parfum toegevoegd. Daarbij wordt de verdraagzaamheid ook dermatologisch en microbiologisch getest. Bij deze testen worden geen proefdieren gebruikt, wat betekent dat alle producten van Goldflower dierproefvrij zijn. De producten van Goldflower zorgen voor een optimale huidverzorging uit de natuur door de rijke flora, vele kruiden en veelvoudige bloemen die erin worden verwerkt. De producten van Goldflower staan voor kwaliteit en resultaat tegen een gunstige prijs!

Mineral Crème Peeling

De peeling van Goldflower zit verpakt in een tube van 50 ml. De crèmepeeling van Goldflower bevat avocado olie, allentoïne, bisabolol (afkomstig uit kamille), panthenol, sorbitol, mineraal granulaat en fijngemalen walnootschaal. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de huid extra verzorgd en op peil gebracht wordt. De peeling is vrij van parabenen en bevat geen scherpe, ruwe of zanderige deeltjes. In plaats daarvan wordt er voor dit product gebruik gemaakt van een mineraal granulaat dat tijdens het peelen oplost. Door deze samenstelling wordt ervoor gezorgd dat geen enkele huidlaag beschadigd kan worden door de scherpe deeltjes en dat de huid niet geïrriteerd raakt. De peeling is daarmee zeer geschikt voor de gevoelige huid!

Wat doet een peeling voor je huid?

Peelings zijn voor iedereen geschikt: elk huidtype heeft er op elke leeftijd baat bij. Een peeling is een behandeling waarbij er op een gecontroleerde manier een dun laagje huid (oude huidcellen) wordt verwijderd, waardoor oneffenheden verdwijnen en nieuwe/jonge huidcellen aan de oppervlakte komen.  Fijne rimpeltjes, acné of littekens worden minder zichtbaar en de huid gaat er zacht en egaal uit zien. De huid wordt dus versneld vernieuwd. Een peeling is vooral geschikt voor plaatsen waar de huid vrij dun is, zoals de rug van de hand, gezicht en hals. Er zijn drie verschillende soorten peelings: mechanische peelings, enzymatische peelings en chemische peelings. Met een peeling bereik je dat je huid zich weer jong en energiek voelt. Een belangrijk voordeel van peelings is dat je huid veel meer profiteert van verzorgingsproducten zoals dag- en nachtcrèmes, serums en maskers. De werkzame stoffen uit deze verzorgingsproducten komen sneller en dieper in de huid Goldflower Mineral-Crème Peelingen werken aan meer spankracht, meer weerstand en energie én waarborgen een goede stofwisseling in je huid. Je huid bruint mooier in de zon en je houdt je bruine teint veel langer egaal en stralend. Een peeling heeft een grote invloed op de uitstraling en vitaliteit van de huid.

Het resultaat

De structuur van de crèmepeeling is rijk en creamy. De kleur is beige en het smeert zijdezacht uit over je huid, het voelt haast wat fluffy aan. Nadat ik de peeling in een dun laagje en met cirkelende bewegingen op het hele gezicht hebt aangebracht, laat ik het een tijdje intrekken en opdrogen. De peeling kan dus zijn werk gaan doen! Het trekt vrij snel in en na 20 minuten is het zo goed als opgedroogd. Daardoor zie je bijna niets meer van de peeling. De restjes verwijder ik door met mijn vingers cirkelende bewegingen te maken. Daarna spoel ik mijn gezicht goed af met lauwwarm water, zodat echt alle korreltjes en restjes verdwenen zijn. Het resultaat is een zacht, fris en fruitige huid, die er voor mijn gevoel weer wat stralender en levendiger uitziet! Ik ben erg tevreden over deze peeling en ga dit product absoluut wekelijks gebruiken.

Na de peeling is het fijn om je huid direct verzorgen met een lekkere crème of serum. Ik heb hiervoor de Vitamine E nachtcrème van Goldflower gebruikt. Dit is een hele fijne, stevige crème  dat goed door de huid wordt opgenomen. Doordat de dode huidcellen met de peeling zijn verdwenen, trekt de crème nog beter in. Hiermee geef je je huid gelijk wat extra voedingsstoffen, waardoor zij nog meer gaat stralen!

Geef jij je huid regelmatig een peeling?