Als ik iets heb geleerd van alle beautyblogs en beautykanalen op YouTube, dan is het wel dat je je gezichtshuid goed moet verzorgen. Vanaf mijn vijftiende smeer ik dan ook regelmatig dagcrèmes op mijn gezicht. Door de jaren heen heb ik hele goedkope varianten geprobeerd, maar ook iets duurdere (maar nog steeds betaalbaar!). Vandaag deel ik mijn twee favoriete gezichtscrèmes van het moment!

Hydro Active dagcrème

Op stipt nummer één staat nu al ruim een half jaar de Hydro Active dagcrème van Dr. van der Hoog. Deze gezichtscrème hydrateert mijn huid, zonder deze vettig óf trekkerig achter te laten. Ik Vrouw met gezichtcrèmesbreng hem aan nadat ik mijn huid heb gereinigd met de reinigingsmelk van dezelfde lijn. Ik merk dat mijn make-up beter blijf zitten door deze dagcrème, mijn droge plekjes rond mijn mond langzaam aan zijn verdwenen en dat de crème lekker snel intrekt (wat ik niet onbelangrijk vindt in de vroege ochtenden, haha!)

Ingrediënten die in deze crème zitten zijn o.a.: Panthenol dat de huid kalmeert en hydrateert en tevens het herstellend vermogen van de huid ondersteund, amandelolie dat de huid beschermd tegen uitdroging en zorgt voor een zijdezacht gevoel en vitamine E dat de huid beschermd tegen schadelijke UV-stralen. Naast deze drie, zitten er ook nog andere goede ingrediënten in de crème zoals Kalpariane, Hyaluronzuur en Aquacacteen.

De prijs van deze Hydro Active dagcrème van Dr van der Hoog zit op € 16,49. Dit klinkt misschien aan de duurdere kant, maar bepaalde drogisterijen hebben vaak leuke 1+1 gratis acties! Altijd als er zo’n actie is koop ik deze dagcrème en de reinigingsmelk. Dus doe daar je voordeel mee.

NIVEA crème

Ik denk dat we deze mooie, blauw, ouderwets vertrouwde pot van NIVEA wel kennen. Een geweldige gezichtscrème om voor verschillende doeleinden te gebruiken. Heb je droge plekjes op je lichaam? NIVEA crème. Heb over-all een droge huid op je gezicht? NIVEA creme. Hoezeer ik de Hydro Active crème van Dr. Van der Hoog ook kan waarderen, soms heeft mijn huid een voedende boost nodig. Daar komt de blauwe pot van NIVEA om de hoek kijken, zeker in de winter periode. Een van de ingrediënten van dit mooie potje is Eucerit, wat een uniek hydraterend bestanddeel is. Een pot voor 150 ml heb je al voor zo’n €2,80 in huis! Daarnaast gaat deze pot zó ontzettend lang mee!

Dit zijn op dit moment mijn twee favoriete dagcrèmes. Voor everyday gebruik ga ik voor de Hydro Active en voor een wat diepere hydratatie in verband met het koudere weer, voor de NIVEA pot. Wat zijn jouw favoriete dagcrèmes?