December is de gezelligste maand van het jaar. Tijdens deze maand staat je agenda vol met leuke feestjes, borrels, bijeenkomst, familieaangelegenheden en natuurlijk de feestdagen! Met de feestdagen voor de deur wordt het tijd om te verzinnen wat jouw look wordt. Welke outfit kies je, welke make-up ga je dragen en nog belangrijker: voor welk kapsel kies je? Want bij een indrukwekkende party outfit hoort natuurlijk een spetterend kapsel. Met de feestdagen wil je er altijd op je allermooist uitzien. Een prachtig kapsel is de basis van een feestelijke look. Weet jij al hoe je jouw haar gaat doen tijdens de feestdagen? Als je nog geen idee hebt, moet je vooral even verder lezen.Ik heb namelijk een aantal mooie kapsels voor je verzameld die geschikt zijn voor iedere lengte en type haar. Met deze kapsels krijg jij voldoende inspiratie om te stralen tijdens de feestdagen! Kijk je mee?

Paardenstaart met krullen voor de feestdagenLos

Heb je geen zin om je haar vast te dragen? Draag je haar dan los. Los haar is altijd goed en je kunt er vele kanten mee uit: stijl haar, golven, krullen, wat je maar wilt en jou mooi staat. Als je je haar altijd al los draagt, is het misschien juist leuk om te variëren in de manier waarop je het los draagt. Krul het met een krultang als je stijl haar hebt, of maak het stijl als je krullen hebt. Hartstikke leuk!

Krullen

Gekruld haar is natuurlijk de all time favoriet! De golven of krullen in je haar zijn eenvoudig voor elkaar te krijgen met een krultang en geven je haar een feestelijke uitstraling én het zorgt voor meer volume. Een ander simpel kapsel met gekruld haar is de paardenstaart met slag en volume. Maak een lage paardenstaart en draai een lok van je eigen haar om de aanzet. Maak vervolgens met een krultang mooie golven.

Vlechten

Haar vlechten is nog steeds trendy. We kunnen er geen genoeg van krijgen. Met vlechten kun je alle kanten op. Of je nu kort of lang haar hebt, je je haar nonchalant of juist netjes wilt dragen.  Maak een nonchalante vissengraat vlecht, een gevlochten knot of een zijvlecht. Wat ook erg leuk staat staat is een rommelige gevlochten paardenstaart. Dit is een leuke twist op een standaard paardenstaart en ziet er heel feestelijk uit!

Stoer, maar chique kapsel voor de feestdagenIngevlochten

Eigenlijk moet iedere vrouw haar haar invlechten voor de feestdagen, wat het ziet er schitterend uit. Het invlechten van je haar is niet heel lastig, helemaal niet als je de slag eenmaal te pakken hebt. Lukt het jou nog niet zo goed om je haar in te vlechten, dan heb je gelukkig nog een paar dagen om te oefenen! Een variant bij de ingevlochten vlecht is de dubbele vlecht in je haar. Het is wel een lastig kapsel om te maken, maar op deze manier heb je geen haar in je gezicht hangen. Dit kapsel ziet er ook nog eens speels en feestelijk uit.

Knot

De knot, oftewel de bun, is ook een favoriet onder veel vrouwen. Dit kapsel is mooi, makkelijk en elegant. Hierdoor past dit kapsel perfect bij de feestdagen. Het ziet er wellicht ingewikkeld uit, maar het is juist heel simpel om te maken. Een ding is in ieder geval zeker, met een mooie knot krijg je gegarandeerd veel complimenten!

Stijl

De stijl die we de laatste veel voorbij zien komen bij celebrities: “the wet & sleek look”. Je hebt het vast al eens voorbij zien komen. Een eenvoudige haarstijl, die er tegelijkertijd stoer en elegant uitziet. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is wax en gel om je haar achterover gestijld te krijgen en te houden.

Opgestoken haar voor de feestdagenOpsteken

Als je je haar gewoon los draagt, kan dat ook heel chique staan. Soms wil je net dat beetje meer, zoals bijvoorbeeld tijdens de feestdagen. Het opsteken van je haar kan de oplossing zijn. Deze stijl wordt al heel lang gebruikt, maar blijft populair. Je kunt je haar op verschillende manieren opsteken en daarvoor hoef je echt niet perse lang haar te hebben. Je kunt het strak of juist wilderig opsteken, half of helemaal, met vlechten of juist zonder. Wat jij maar leuk vindt, alles is mogelijk. Maak je opgestoken haar helemaal af door er een leuke accessoire in te verwerken.

Details

Haaraccessoires maken een kapsel vaak net even af. Met een accessoire kan een saai ogend kapsel juist prachtig worden. Er zijn prachtige haaraccessoires te vinden. DIn de aanloop naar kerst is er een grote interesse voor haaraccessoires. Denk hierbij aan broches, tiara’s, speldjes, glitters en de scrunchies. Scrunchies zijn de haarelastiekjes met behoorlijke wat eromheen in allerlei motiefjes en kleurtjes. Ze zijn nog steeds hip, ook voor de feestdagen. Vooral tijdens de feestdagen hoef je je wat betreft de accessoires niet in te houden. Hoe meer glitter & glamour, hoe beter toch?

Et voilà, een aantal makkelijke en feestelijke kapsels voor de feestdagen! Aan de slag dus, want hiermee maak je jouw feestelijke outfit helemaal af!