Het is beter voor je haar om het niet iedere dag te wassen. Elke dag je haren wassen is slecht voor je lokken en gewoon vervelend. Daarnaast scheelt dit je ook nog eens water, shampoo, elektriciteit en tijd. Om die redenen zijn er veel vrouwen die hun “haarwasschema” willen veranderen, maar hoe doe je dat als je haar heel snel vet wordt? Als je haar snel vet wordt, durf je geen dag zonder wasbeurt de deur uit.

Vraag jij je ook af hoe het soms kan dat je haar, na het te hebben gewassen, al na één dag vet langs je hoofd hangt? Je bent niet de enige. Maar gelukkig, er zijn een paar slimme tips en tricks om ervoor te zorgen dat je kapsel er fris en volumineus uitziet zónder het elke dag in de shampoo te hoeven zetten. Je kunt je hoofdhuid namelijk leren om het minder vet te maken. Je moet hier alleen wel een periode een vettiger kopje voor over hebben. Durf jij je hier aan te wagen? Met deze nuttige tips voorkom je dat je haar na één dag al vet wordt.

Minder vaak haren wassenWerk in stapjes

Als je je haar niet meer iedere dag wast, is de kans groot dat je haar vet wordt. Je moet je nieuwe wasschema langzaam opbouwen. Bouw het aantal wasbeurten per week af. Was je je haar nu iedere dag? Stel het dan eerst een dag uit en ga zo steeds verder. Twee, drie keer per week je haar wassen is voldoende. Het is een overgang, maar uiteindelijk zal je eraan wennen en merken dat je hoofdhuid steeds minder talg gaat afscheiden en dat je haar minder snel vet wordt.

Zit niet teveel aan je haar

Een belangrijke stap bij het uitstellen van het wassen van je haar, is dat je niet teveel aan je haar gaat zitten. Hoe vaker je het borstelt en er met je handen doorheen gaat, hoe sneller je haar vet en slierterig wordt. Blijf er dus gewoon vanaf!

Haarproducten

Nog een belangrijke tip is zo min mogelijk gebruik te maken van vet makende producten. Kijk vooral uit met serums en oliën. Als je dit wel graag gebruikt, gebruik het dan alleen in de punten van je haar. Met haarlak laat je je haren minder vet lijken. Hiermee geef je je haar meer volume, waardoor het niet in slierten langs je hoofd hangt en dus minder vet lijkt. Gewoon wat lak spuiten, even föhnen en klaar!

Droogshampoo

Droogshampoo je beste vriend tijdens dit proces. Als je toch wel heel graag je haar wilt wassen, gebruik dan droogshampoo. Hoera voor deze uitvinding! Door droogshampoo te gebruiken, kun het wassen met gemak nog een dag uitstellen. Hierbij is het wel belangrijk dat je het goed doet. Velen maken namelijk de fout om ’s ochtends hun vettige kapsel vol te spuiten, maar dit kun je veel beter de avond ervoor doen. Als je droogshampoo gebruik voordat je naar bed gaat, geef je het product de tijd om in te werken en zijn werk te doen. Spray het in je haar, laat het even intrekken en ga er vervolgens even met je handen doorheen. Je lokken zien er meteen een stuk minder vettig, volumineuzer en frisser uit!

Paardenstaart - minder vaak haren wassenVoorste lokken

Maak je je het meest zorgen over je voorste lokken die vaak extra vet worden? Geen paniek, was dan alleen die lokjes boven de wasbak en je kunt weer met een gerust hart en frisse coupe verder.

Spoel je haar goed uit

Zorg ervoor dat je je héél goed spoelt met water als je de shampoo uit je haar wast. Gebruik hiervoor nooit heet water. Te koud en te warm is allebei slecht voor je haar, dus spoel je haar met lauw water. Heet water laat je olie afscheiden waardoor het vettiger wordt. Zorg er daarnaast ook voor dat je je conditioner extra goed uitspoelt. Je zult zien dat je haar hierdoor glanzender en langer fris blijft.

Draag je haren vast

Is je haar echt vet, maar wil je het wassen het liefst nog een dagje rekken? Draag je haar dan vast, bijvoorbeeld in een knot, vlecht of staart. Of draag een leuke haarband of petje. De eerste weken houd je je haar best mooi bij elkaar in een vlecht, knot  of staart. Niemand die de vette plukken ziet. Met losse haren zit je voortdurend met je vettige handen te prutsen, waardoor het juist sneller vet wordt. En heel eerlijk, je staart, vlecht of knot wil vaak ook nog eens beter zitten als je haar een beetje vet is. Ook leuk om te combineren met leuke haar accessoires. Maak daar dus gebruik van!

Geef het tijd

Waarschijnlijk denk je dat je haren er veel vettiger uitzien dan ze in werkelijkheid zijn. Je zult wat geduld moeten hebben voor je haar zich aanpast aan je nieuwe was routine. De kans is groot dat anderen niet eens zien dat je een wasbeurt overgeslagen hebt. Maak je er niet te druk om, Haarmasker - minder vaak haren wassenuiteindelijk is het het allemaal waard. Na een paar weken ziet je haar er sowieso véél beter uit.

Treat yourself

Jezelf verwennen zijn de fijnste woorden die er zijn en het werkt altijd. Want ook wat betreft je haar mag je lief voor jezelf zijn. Neem af en toe de tijd voor een goed haarmasker en verzorg je lokken met shampoo en conditioner. Gebruik niet teveel warmtebronnen om je haar te beschermen tegen de hitte.

Voordelen

Aan het minder vaak wassen van je haar zitten een groot aantal voordelen. Twijfel je nog of je was routine om moet gooien? Hierbij de voordelen nog even op een rijtje.

  • Je doet veel zuiniger met je shampoo en conditioner
  • Het scheelt een hoop tijd
  • Het scheelt een hoop water (doordat je minder lang onder de douche staat)
  • Je hoeft je haar niet meer elke dag opnieuw in model te brengen (föhnen, stijlen)
  • Je zal merken dat je haar en hoofdhuid in betere conditie zijn als je het minder vaak wast. Als je het minder vaak was, wordt je haar echt veel mooier en glanzender. En je zal gaan merken dat het beter gaat zitten. Hoe verder je van je wasbeurt verwijderd bent, hoe beter je haar zit!