Hoe houd je je make-up mooi als het zo warm is? Gebruik je een zon beschermingsproduct over of onder je dagcrème? Iedere vrouw worstelt er wel mee. Make-up en warme dagen zijn niet altijd een goede combinatie. Uitgelopen mascara, vervaagde eyeliner en overtollig glimmen is nou eenmaal niet mooi. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om maar helemaal geen make-up te dragen op warme dagen, maar dat is natuurlijk niet altijd een optie. Ik draag eigenlijk altijd make-up, als is het wel beperkt. Als het zweet langs je gezicht loopt is het wel aan te raden om je make-up iets aan te passen. Hoe kan je dan het beste make-up gebruiken? En hoe zorg je dat het mooi blijft en lang blijft zitten? Ik heb een aantal handige tips voor je die je kunt gebruiken!

Hydratatie

Tijdens warme moet je je lichaam goed blijven aanvullen met vocht. Je zweet dan veel meer dan anders, dus water drinken is echt een must. Vergeet hierbij je huid ook niet. Gebruik een hydraterende crème of serum om je huid extra te hydrateren. Je helpt je huid om in balans te blijven en je beperkt hiermee de talgproductie. Je huid gaat daardoor minder glimmen. Een hydraterende crème of serum is eigenlijk onmisbaar in de zomer!

Foundation - make-up zomerSPF

Tijdens het zomerseizoen ben je vaak meer buiten dan binnen, ook al zit of lig je niet direct in de zon. Gebruik daarom tijdens zonnige dagen altijd een product dat je voor een optimale bescherming, zoals een dagcrème met SPF of zonnebrandcrème. Een goede crème voor he gezicht met SPF is essentieel. Ga je later toch nog de zon in, breng dan nog even een laagje zonnebrand over je make-up heen. Ga in ieder geval nooit onbeschermd de zon in!

Primer

Een primer is onmisbaar als je wilt dat je make-up enigszins blijft zitten. Een primer zorgt ervoor dat foundation en/of andere make-up beter blijft zitten en dat je huid minder gaat glimmen. Je hoeft het niet over je hele gezicht te gebruiken. Gebruik bij warm weer bij voorkeur een lichte primer. Alleen aanbrengen op de plekken waar de make-up sneller vervaagd, de t-zone en naast je neus, is voldoende.

Foundation

Bij warme dagen zijn glanzende, rijke foundations niet echt een aanrader. Kies tijdens dagen met tropische temperaturen voor een langhoudende variant die bij warm en vochtig weer goed blijft zitten. Breng de dunne, wat drogere foundation in laagjes op je gezicht aan. Vermijd sowieso foundation op oliebasis.

Poeder

Om je make-up bij warme dagen zo lang mogelijk mooi te houden en te laten zitten, werkt het het beste als je je make-up in laagjes aanbrengt. Dunne laagje van verschillende producten in plaats van één dikke laag foundation. Gebruik bijvoorbeeld na het aanbrengen van je foundation een finishing poeder. Een transparante en matterende poeder is eigenlijk onmisbaar tijdens de zomerse dagen. Iedereen heeft wel plekjes die meer glimmen dan andere delen van het gezicht. Breng juist op die delen een transparant, matterend poeder met een grote, luchtige kwast aan op je t-zone. Een finishing poeder geeft je huid een mooie tint en glans en zorgt ervoor dat je make-up nog beter blijft zitten.

Oogschaduwprimer

Een oogschaduwprimer is met warm weer een goed idee, ook al gebruik je geen oogschaduw. Oogschaduwprimer neutraliseert je huid rond de ogen en het zorgt ervoor dat je eyeliner niet uitloopt. Bij gebruik van oogschaduw helpt de primer om je oogschaduw mooi en op z’n plek te houden, zelfs als je zweet. Wist jij dat er waterproof oogschaduws bestaan? Erg handig om te gebruiken tijdens het zomerseizoen.

Make-up accessoires zomerEyeliner & mascara

Waterproof eyeliner en mascara zijn een absolute must op warme dagen. Daarmee loopt je je make-up minder snel uit.

Lipstick

Met warm weer draag ik niets op mijn lippen, behalve een kleurige lippenbalsem of lipgloss. Felle lipstick staat zomers prachtig, maar glanzende lipsticks blijven vaak niet zo lang en goed zitten als je graag zou willen. Draag jij regelmatig lipstick? Breng er dan een laagje lippotlood onder aan. Dat zorgt ervoor dat je lipstick in ieder geval een paar uren langer blijft zitten. Daarnaast voorkomt het lippotlood ook dat de lipstick in fijne lijntjes ronde de lippen trekt.

Fixeerspray

Eindig je make-up routine op warme dagen met een fixeerspray.  Fixeerspray geeft je make-up een mooie finish, zorgt ervoor dat je make-up beter blijft zitten en je pakt direct dat verfrissende effect mee. Je kunt de spray meerdere keren per dag gebruiken, lekker verkoelend!

Draag jij make-up als het warm is?