Heb jij ook een favoriete parfum? Een geurtje doe je niet voor niets op. Je wilt graag de hele dag lekker ruiken naar één van je favoriete geurtjes. Er is dan ook niets vervelenders dan wanneer je parfum is vervlogen alsof je ‘m nooit hebt opgedaan. En dus spuit je nog maar wat extra parfum op, in de hoop dat het dan wel langer te ruiken is. Maar dat is niet de manier. Maar wat is dan wel de juiste oplossing? En waarom vervaagd de geur zo snel? Met deze tips blijft jouw parfum langer zitten!

Waarom vervaagd de geur zo snel?

We willen na een dag hard werken nog steeds heerlijk ruiken. Helaas vervaagd de geur. Dit heeft deels te maken met het soort luchtje dat je kiest. Hoe puurder de parfum, hoe sterker deze is en hoe langer deze te ruiken zal zijn. Eau de toilette is het minst sterk, omdat hier het meeste water aan toegevoegd is. Eau de parfum is een stuk sterker en parfum is het sterkst. En tegelijkertijd helaas ook het meest kostbaar. Iedere geur Vrouw spuit parfum op haar halsis opgebouwd uit bepaalde topnoten. een hart een basis. De topnoten vervagen het eerste, daarna het hart en als laatste de basis. Hierdoor ruikt een parfum naarmate je de geur op hebt ook anders. Als de basis vervaagd is, ruik je de geur niet meer. Hoe snel deze lagen vervagen is grotendeels weer afhankelijk van je huid. Maar er zijn ook nog andere factoren van invloed. Zo bepalen ook de plek waar je je geurtje sprayt, in welk klimaat je leeft en of je het parfum sprayt of dept, hoelang je parfum blijft zitten.

Tips om je parfum langer te ruiken

Kies parfum met sterke basisnoten

Net zoals componisten gebruiken parfumeurs noten, deze brengen de geuren aan in lagen. Topnoten zijn de hoofdnoten van een geur, deze worden als eerste vrijgegeven. Topnoten zijn meestal fris, fruitig en zoet. Nadat de topnoten vervagen komen de middelnoten naar de voorgrond, deze zijn rijker en langer aanwezig. Als laatste komen de basisnoten, deze blijven het langst en zijn erg aanwezig.

Spuit op warme plekken

Breng je parfum aan op de puls punten. Puls punten zijn plekken op je lichaam waar de hartslag gevoeld kan worden door de aderen die dicht aan de huid liggen. De temperatuur in het bloed maakt dit een goede plek om parfum aan te brengen. Als je wilt dat je parfum ook ’s avonds nog te ruiken is, spuit het dan op warme plekken. Goede plekken zijn bijvoorbeeld de slaap, achter het oor, je knieholtes (behalve als het echt heel heet is), je buik en decolleté. Maar ook op de pols blijft een goede plek. Probeer alleen niet te wrijven, want hierdoor breken de moleculen kan de geur verdwijnen.

Moisturizediverse flesjes parfum

Het blijkt namelijk dat parfum blijft beter hangen als het een wat vettere onderlaag heeft. Als jij een drogere huid hebt, heb je automatisch minder huidolie dan wanneer je een normale of vettere huid hebt. Vandaar dat parfum beter blijft hangen bij mensen die een wat vettere huid hebben. Dat is goed nieuws, want een vettere huid kun je natuurlijk faken. Smeer daarom wat vaseline op de plekjes waar je de parfum gaat spuiten. Vaseline heeft zelf geen geur, dus dit beïnvloedt je geurtje niet!

Spuiten of deppen?

Iedereen heeft een verschillende techniek voor parfum aanbrengen. De een wrijft haar polsen tegen elkaar, een ander spuit parfum in de lucht en paradeert erdoorheen, weer een ander dept liever wat parfumolie op haar lichaam. Maar wat is nou de beste tactiek? Door het deppen merk je niet zo goed hoeveel parfum je aanbrengt, waardoor je al snel te veel gebruikt. Parfums die je aan moet brengen door te wrijven of te rollen kun je sowieso beter laten liggen, de werking wordt steeds minder door het contact dat je maakt met je huid. De beste manier om parfum aan te brengen is toch door het ouderwets op te spuiten.

Vergeet je haar en kleding niet!

Je haar en kleding houden geur heel goed vast. De oliën op je hoofdhuid houden je geurtje langer vast. Door parfum in je haar te spuiten, kan de geur de hele dag blijven ruiken. Het is hierbij wel belangrijk dat je niet teveel parfum in je haar spuit. Spuit bijvoorbeeld wat parfum op je haarborstel en ga hiermee door je haar. Pas wel op dat je dit niet te vaak doet, want de alcohol in parfum kan je haar uitdrogen. De vezels van kleding, vooral de natuurlijke vezels zoals katoen en wol, vangen je parfum en houden het lang vast. Zelfs na het wassen kun je het nog ruiken! Spuit daarom ook een klein beetje parfum op je kleding om langer lekker te ruiken. Sla zijden blouses over, de parfum zal op deze stof voor vlekken zorgen.

Veilig opbergen

Bewaar je parfums op een droge, donkere plek. Als parfum wordt blootgesteld aan direct zonlicht of in vochtige ruimtes wordt bewaard, zal de geur steeds minder worden. Dat is natuurlijk zonde!