De kracht van een paar mooie wenkbrauwen is niet te ontkennen. Jaren geleden moesten de wenkbrauwen vooral strak en dun zijn. Menig vrouw deinsde er niet voor terug die op het gezicht te tekenen. Die tijd van overmatig geëpileerde wenkbrauwen of extreem bijgetekende wenkbrauwen is voorbij. Tegenwoordig willen we allemaal graag wenkbrauwen à la Cara DeLevingne. Mooie, grote, volle en soms een beetje wilde wenkbrauwen. Toch zijn veel vrouwen onzeker over hun wenkbrauwen, is uit recent onderzoek gebleken. De vorm, de kleur, wel of niet bijwerken of tekenen. Het zorgt allemaal voor onzekerheid. Hoe creëer je nu de perfecte wenkbrauwen als je geen volle wenkbrauwen hebt of als ze zo licht zijn dat je ze bijna niet ziet? In deze blog vertel ik je meer over de verschillende vormen wenkbrauwen die er zijn. De volgende keer geef ik je tips hoe je met een stappenplan de perfecte wenkbrauwen kunt creëren.

De vorm

Wenkbrauwen epilerenWenkbrauwen zijn behoorlijk bepalend voor je gezicht en het is daarom zeker de moeite waard om er aandacht aan te besteden. Als eerste moet je op zoek gaan naar de perfecte wenkbrauwvorm voor jouw gezicht. De perfecte wenkbrauw vorm hangt af van de vorm van je gezicht. Als je de verkeerde vorm kiest, kan dat je hele look verpesten. Met de juiste vorm, breng je je gezicht meer in balans. Wenkbrauwen zijn er in talloze vormen. Hoewel iedere wenkbrauw anders is, kunnen we wenkbrauwen in vier typen indelen, namelijk de rechte wenkbrauw, de ronde wenkbrauw, de licht gebogen wenkbrauw en de gebogen wenkbrauw. Wat is de perfecte vorm voor jou?

De rechte wenkbrauw

Dit type wenkbrauw heeft nauwelijks een boog en ligt vaak dicht bij het oog. Deze wenkbrauw zorgt ervoor dat een lang gezicht minder lang lijkt. De rechte wenkbrauw is de juiste vorm voor vrouwen met een langwerpig gezicht. Houdt de vorm daarom ze recht mogelijk met een klein boogje aan het eind. Door de rechte lijn lijkt je gezicht korter. Heb je een vierkant of hoekig gezicht met een krachtige kaaklijn? Dan past de rechte wenkbrauw ook het beste bij jou. Maak je wenkbrauwen recht en hoekig.

De ronde wenkbrauw

Voor een hartvormig gezicht is de ronde wenkbrauw de perfecte vorm. Een hartvormig gezicht is van boven breder en loop naar de kin iets spits toe. Het doel bij deze gezichtsvorm is om met de vorm van de wenkbrauw je kin minder smal te laten lijken en het hoofd bij de ogen juist smaller. Dit effect bereik je met de ronde wenkbrauw. Maak de wenkbrauw rond en gebogen. Ronde wenkbrauwen lopen in een boogje boven het oog, zonder echt een buiging erin te hebben. Maak je wenkbrauwen niet te breed. Zo krijgt je gezicht een neutrale en zachte uitstraling. Dankzij de vorm kan dit type wenkbrauw je gezicht ook iets ronder laten lijken.

Verschillende vormen wenkbrauwenDe licht gebogen wenkbrauw

Het volgende type wenkbrauw is de licht gebogen wenkbrauw. De ovale gezichtsvorm wordt gezien als de meest ideale gezichtsvorm. De licht gebogen wenkbrauw past hier het beste bij. Dit type wenkbrauw is de klassieke wenkbrauwvorm. Ze hebben niet een duidelijke buiging, ondanks dat ze lijken op de gebogen wenkbrauwen. Dit zorgt ervoor dat deze vorm wenkbrauwen wat zachter en subtieler zijn. De lichtgebogen wenkbrauw past ook heel goed bij je als je een diamantvorming gezicht hebt. Bij de jukbeenderen is je gezicht dan het breedste. Dat deel wil je dan liever smaller laten lijken en dat kan met de licht gebogen, beetje golvende wenkbrauwen. Hierdoor krijg je ook een zachte uitstraling.

De gebogen wenkbrauw

Gebogen wenkbrauwen pas het beste bij een ronde gezichtsvorm. Als je een rond gezicht hebt, wil je je gezicht meestal wat smaller en langer laten lijken. Dit kan je doen door hoge bogen in de vorm van je wenkbrauwen te maken. De duidelijke buiging in deze wenkbrauwen maakt de wenkbrauw ook meteen een stuk scherper en opvallender. De gebogen wenkbrauw laat je er jeugdig uitzien, doordat het gezicht als het ware gelift wordt.

Welke wenkbrauwvorm heb jij?