Wenkbrauwen worden ook wel de kaders van het gezicht genoemd. Je hebt meer uitdrukking en definitie in je gezicht wanneer de wenkbrauwen er verzorgd uitzien. Tegenwoordig kunnen we niet meer om onze wenkbrauwen heen, ze mogen weer gezien worden. Een mooie volle wenkbrauw is de trend! In de vorige blog heb ik je verteld welke verschillende vormen wenkbrauwen er zijn. Onze wenkbrauwen kunnen we in vier typen indelen, namelijk de rechte wenkbrauw, de ronde wenkbrauw, de licht gebogen wenkbrauw en de gebogen wenkbrauw. Als jij weet wat voor vorm jouw wenkbrauwen hebben, kan je ze in vorm gaan brengen. Voor sommigen is het de gewoonste zaak van de wereld om dagelijks haar wenkbrauwen bij te tekenen en te epileren, terwijl anderen het nooit doen of niet weten hoe ze het moeten doen. Heb jij geen idee? Met dit stappenplan creëer jij de perfecte wenkbrauwen bij jezelf!

Stap 1: Walk the line

Accessoires voor de wenkbrauwenVoor het beste resultaat is het slim om eerst je wenkbrauw te meten. Start hiermee door een potlood vanaf je neusvleugel naar je binnenste ooghoek te leggen. Houdt het potlood langs dezelfde neusvleugel en laat de potlood over je pupil vallen om het bovenste punt van je wenkbrauw te meten. Om te bepalen waar je wenkbrauw eindigt, leg je je potlood langs je buitenste ooghoek. Maak het helemaal goed af door ervoor zorgen dat het begin en het einde van de wenkbrauw op dezelfde hoogte staan.

Stap 2: Borstel je wenkbrauw

Voordat je kunt beginnen met knippen en epileren, kam je eerst de haren van je wenkbrauwen omhoog met een wenkbrauwborsteltje. Op deze manier beweegt alles in de goede richting en kan je goed de natuurlijke vorm van de wenkbrauw zien.

Stap 3: Knippen

Knip te lange haartjes, die boven het borsteltje uitkomen na het kammen, weg met een nagelschaartje. Na deze knipbeurt zien ze er gelijk verzorgd uit.

Stap 4: epileren

Verwijder de rest van de ongewilde haartjes met een pincet. Gebruik hiervoor een goede pincet. Van een goede pincet heb je langer plezier en het epileren gaat makkelijker. Bepaal vanaf welke grens je wil gaan plukken. Verwijder alleen haartjes aan de onderkant van je wenkbrauw omdat je anders de natuurlijke vorm verliest. Dit zal er minder mooi en onnatuurlijk uitzien. Pas op dat je niet teveel haartjes weghaalt.

Stap 5: Tekenen

Begin bij het opvullen van de wenkbrauwen door eerst de lijn van je onderste wenkbrauwhaartjes te volgen. Teken hier een lijntje en doe vervolgens hetzelfde met je bovenste wenkbrauwhaartjes. Werk van binnen naar buiten, zodat je uiteindelijk de twee lijnen met elkaar kunt verbinden aan de buitenkant. Nu heb je je wenkbrauwen gedefinieerd. Het is belangrijk dat je de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen aanhoudt. Teken geen onnodige lijnen, dat geeft een te getekende uitstraling. Gebruik voor het tekenen een wenkbrauwpotlood dat één of twee tinten lichter is dan de kleur van de haartjes.

Make-up voor wenkbrauwenStap 6: Vervaag de lijntjes

Gebruik een daarna wenkbrauwkammetje of borsteltje om de getekende contouren iets te vervagen. Kam de lijn als het ware je wenkbrauw in, de onderste lijn kam je naar boven en de bovenste lijn naar onderen.

Stap 7: Inkleuren

Vervolgens kun je de wenkbrauw gaan inkleuren. Voor het inkleuren kun je gebruikmaken van een potlood, wenkbrauwpoeder of matte oogschaduw. Kies wat jij fijn vindt. Omdat een natuurlijk ogende wenkbrauw de mooiste wenkbrauw is, kies je een kleur die in het verlengde ligt van je eigen wenkbrauwkleur. Het is aan te raden om een kleur te kiezen die maximaal twee tinten donkerder is dat je eigen wenkbrauwkleur. Ga nooit voor zwart. Dat staat erg streng en hard op je gezicht.

Stap 8: Finishing touch

Breng vervolgens highlighter of concealer aan onder de gehele wenkbrauw en aan de bovenkant van het uiteinde van de wenkbrauw. Klaar? Maak het dan af met een wenkbrauwgel. Fixeer je wenkbrauwen met een transparante wenkbrauwgel. Breng de haartjes precies zo in model als jij wilt. Zo weet je zeker dat je wenkbrauwen aan het einde van de dag nog steeds keurig op hun plek zitten.