Naast onze voeten, hebben onze handen het meeste te lijden. Je handen komen veel in aanraking met zeep en andere schoonmaakmiddelen. Deze producten zijn niet alleen heel slecht voor je handen, maar ook voor je nagels. Je nagels worden er droog en breekbaar van. Mooie nagels zijn eigenlijk heel essentieel, toch worden ze vaak vergeten in de uiterlijke verzorging. Dat is jammer, want goede en mooie nagels zorgen voor een verzorgde uitstraling. Daarnaast zegt de kwaliteit van je nagels ook veel over je gezondheid. Als je zwakke nagels hebt die snel scheuren en afbreken, kan dat een signaal zijn dat je bepaalde voedingsstoffen tekort komt. Voor een vrouw zijn mooie, verzorgde en sterke nagels een must. Heb jij regelmatig te maken met zwakke nagels die snel scheuren en afbreken? Gebruik dan de volgende tips om mooie en sterke nagels te krijgen én houden.

Hydrateren

Smeer je nagels meerdere keren per dag in met een handcrème of een lotion om ze gehydrateerd te houden. Heb je geen handcrème bij je? Dan kan je ook heel goed lippenbalsem hiervoor gebruiken.

Nagelriemen

Als je je nagelriemen goed verzorgt, zullen ook je nagels daar positief op reageren. Er bestaan verschillende crèmes om je nagelriemen te verzorgen, maar je kunt je nagelriemen ook inwrijven met vaseline of een olie. Als ze zijn ingesmeerd worden ze zacht en kan je ze makkelijk terugduwen.

Handenbadje - sterke nagelsHandenbadje

Trakteer je handen regelmatig op een handenbadje. Een handenbadje maak je heel gemakkelijk klaar door een kom met lauwwarm water te vullen en er een paar druppels olie aan te toe voegen. Laat je nagels ongeveer 10 minuten weken in het badje. Gebruik daarna eventueel een scrub en smeer je handen en nagels vervolgens in met een lekkere crème. Volgens de Universiteit van Californië is olijfolie een goede remedie tegen broze nagels. Maar je kunt ook andere oliën gebruiken als kokosolie, castorolie of een andere natuurlijke olie. Tip: voeg wat citroensap toe aan het handenbadje voor super witte nagels!

Vitamines

Vitamine B is voor heel veel zaken belangrijk, en dus ook voor je nagels! Biotine is een vitamine B dat bekend staat om zijn nagel-versterkende eigenschappen. Ook vitamine E is onontbeerlijk voor een sterk en gezond lichaam. Deze vitamine versterkt onze beenderen, haar, nagels, hydrateert de huid en beschermt ons lichaam tegen vrije radicalen. Ongezonde nagels kunnen het gevolg zijn van een tekort aan vitamine B. Om dit tekort te kunnen oplossen, kun je vitaminepillen gaan slikken. Maar de beste manier om dit op te lossen is natuurlijk om meer fruit, groenten, noten en eieren te eten.

Nagellak

Een kleurtje op je nagels ziet er altijd leuk uit! Helaas vinden je nagels dit wat minder leuk. Gun je nagels daarom af en toe wat rust en laat ze tussen twee lakbeurten even een paar dagen luchten. Hierdoor krijgen je nagels de tijd om aan te sterken en te herstellen. Om je nagels extra te versterken kan je eventueel een nagelverharder gebruiken. Als je te lang nagellak draagt zonder base coat kan je last krijgen van verkleurde nagels. Dit voorkom je met een base coat.

Nagellak remover

Gebruik voor het verwijderen van je nagellak altijd een remover zonder aceton. Aceton droogt je nagels namelijk uit, want het verwijdert de goede, natuurlijke oliën. Dit zorgt ervoor dat je nagels zwakker worden en sneller breken.

Nagels vijlen - sterke nagelsVijlen

Mooie, sterke nagels creëer je door regelmatig te vijlen. Vijl bij voorkeur je nagels in plaats van dat je ze knipt. Door je nagels te knippen ontstaan er eerder scheurtjes. Je kunt het beste je nagels vijlen door bewegingen in één richting te maken. Ga dus niet heen en weer met je vijl. Dit kost iets meer moeite, maar voorkomt dat je nagels snel afbreken. Vijl je nagels niet als ze nog nat zijn, ze zijn dan nog te kwetsbaar.

Er zijn verschillende soorten vijlen:

  • glasvijl: een duurdere soort vijl, maar deze slijt niet. Met deze vijl kan je enkel in één richting vijlen en deze vijl is zeer hygiënisch. Je kunt de glasvijl gemakkelijk schoonhouden.
  • metalen nagelvijl: deze vijl is erg hard en wordt daarom afgeraden. Door dit type vijl te gebruiken, heb je een grote kans dat je nagels beschadigen.
  • nagelvijlen van hout of karton: zijn veel goedkoper en werken veel beter.

Vermijd schoonmaakmiddelen

Water, en dan vooral heet water, en chemicaliën zijn funest voor je nagels. Daarom is het aan te raden om rubberen handschoen te gebruiken tijdens bijvoorbeeld het doen van de afwas, het dweilen van de vloer of tijdens het schoonmaken in je huis.

Hoe verzorg jij je nagels? Heb je nog andere tips voor het krijgen van sterke nagels?