Yay, het is vakantietijd! Tijd om te genieten van een vakantie, te relaxen en zoveel ijsjes te eten als je wilt. Ga jij een aantal dagen naar zon? Op vakantie gaan is heerlijk, maar het is nog fijner om onbezorgd en goed voorbereid op vakantie te gaan. En dan heb ik het niet over praktische zaken, maar over je beauty prep! Als je op reis gaat wil je natuurlijk ook je beauty producten meenemen om er zo goed mogelijk uit te zien. Waar je ook naartoe gaat, inpakken blijft altijd een uitdaging. Het liefst wil je alles meenemen, maar dat gaat natuurlijk niet. Om te voorkomen dat jij met een overvolle tas gevuld met beauty producten op vakantie gaat, deel ik een aantal bruikbare beautytips met je. Handige beauty producten om mee te nemen op vakantie. Bye, bye overvolle koffer!

Tip 1: zonnebescherming

Het allerbelangrijkste product om mee te nemen tijdens je vakantie is zonnebescherming. Je huid goed beschermen is een prioriteit, dus dat is het eerste wat mee gaat in de koffer! Zorg dus dat je altijd een goede Beauty producten voor op vakantiezonnebescherming bij je hebt, waarmee je je hele lichaam in kunt smeren. Neem een waterbestendige zonnebrandcrème mee met een hoge beschermingsfactor, minimaal SPF 30. Smeer je ook goed in als je niet op het strand gaat liggen, aangezien je vaak de hele dag in de zon loopt of zit. Het is slim om elk jaar een nieuwe zonnebrand te kopen voor een optimale bescherming.

Je gezicht vraag om speciale aandacht. De zonnebrandcrèmes die je gebruikt voor je lichaam zijn vaak veel te vet en niet echt geschikt om op je gezicht te smeren. Kies daarom voor een niet te vette zonnebrandcrème speciaal voor je gezicht, het liefst met een hoge factor. Vergeet vooral je oren en neus niet in te smeren. Deze worden vaak vergeten, maar verbranden juist extra snel.

Tip 2: aftersun

Zonnebescherming is belangrijk, maar aftersun is dat ook! Na een dagje in de zon is het heerlijk om je huid in te smeren met een verkoelende en verzorgende crème of gel. Een aftersun bevat specifieke ingrediënten die je huid intensief verzorgt en kalmeert door het verkoelende effect. Je huid wordt gehydrateerd, wat ervoor zorgt dat je minder snel vervelt en dus langer kunt genieten van je zomerse teint! Leuk weetje: er is ook aftersun te koop voor onder de douche. Super makkelijk in gebruik, de geur is heerlijk én je spoelt het gewoon weer af! Makkelijker gaat het echt nooit worden..

Tip 3: scrub

Het is algemeen bekent dat het goed is om je huid te scrubben voordat je op vakantie gaat. Op vakantie ben je namelijk meer buiten dan normaal, waardoor je huid meer te verduren krijgt. Door je huid te scrubben verdwijnen de dode huidcellen en krijg je een, geleidelijke teint tijdens het zonnen. Scrub je huid drie tot vier dagen voordat je op vakantie gaat. Op die manier kan je huid tot rust komen voordat je meteen de zon in gaat. Verwen je huid ook tijdens je vakantie een scrubbeurt. Hydrateer je huid na het scrubben met een lekkere vochtherstellende crème. Er zijn speciale doekjes verkrijgbaar die je mee kunt nemen op vakantie. Met Beautytips vakantiede ene kant scrub je je lichaam, de andere kant zorgt voor de nodige hydratatie. Handig!

Tip 4: mini’s

Neem van zoveel mogelijk beauty producten kleine verpakkingen mee. Veel verzorgingsproducten zijn in speciale reisverpakkingen verkrijgbaar. Deze mini’s nemen weinig ruimte in je koffer in. en kleine flesjes zijn vaak voldoende om de hele vakantie mee door te komen. Er zijn zelfs mini parfum flacons verkrijgbaar of neem een paar monstertjes mee. Hierdoor neem je niet teveel spullen mee en houd je meer ruimte over in je tas of koffer. Een ander voordeel is dat de reisverpakkingen aan het eind van je vakantie leeg zijn en je ze dus niet meer mee terug hoeft te nemen. Is jouw favoriete beauty product niet verkrijgbaar als mini? Schaf dan een paar reisflacons aan, zodat je daar het product in kunt overgieten. Als je minder gehecht bent aan je eigen douchegel of shampoo, kun je ook de producten die je in je hotel krijgt gebruiken of op je plaats van bestemming producten aanschaffen.

Tip 5: multifunctionele producten

Kies voor beauty producten die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. De zogeheten multifunctionele producten. Heel handig en het scheelt weer ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een lippenstift of een wenkbrauwpotlood. Een lippenstift kun je ook als blush gebruiken en een wenkbrauwpotlood als oogpotlood. Vaak zijn er ook kleine verpakking verkrijgbaar met daarin meerdere soorten make-up. Een goede zonnebrandcrème met verzorgende ingrediënten kun je ook prima gebruiken als bodylotion en je kunt 2 in 1 producten gebruiken. Bijvoorbeeld een combinatie van een shampoo en een conditioner of een shampoo en douchegel in één.

Tip 6: droogshampoo

Een droogshampoo is ook altijd een handig extraatje. Droogshampoo is echt onmisbaar in je vakantie. Het helpt je om je zweterige of vette haar weer op te frissen en zorgt voor wat extra volume, zonder dat je steeds Mini's voor op vakantiemoet douchen om je haren te wassen. Je brengt het aan in je haar, laat het even intrekken en borstel het vervolgens goed uit. Met een busje droogshampoo kun je een wasbeurt eenvoudig een dagje of meer uitstellen, want je haar ziet er weer heerlijk schoon uit!

Tip 7: Scheermesje

Er zijn speciale travelsize scheermesjes verkrijgbaar bij de drogist, onder andere van Venus. Superhandig, scheelt weer ruimte in je toilettas! Bovendien is zo’n mesje gemakkelijk en veilig mee te nemen, omdat er een stevig doosje omheen zit. Ze zijn wel wat prijzig, maar je hebt er veel plezier van!

Tip 8: zonnebril

Last but not least, een zonnebril. Natuurlijk staat een zonnebril leuk, maar hij beschermd ook je ogen en de huid rondom je ogen tegen sterke UV-straling. De UV-straling kan je ogen flink beschadigen met alle gevolgen van dien en bovendien is elke dag knijpen met je ogen in het zonlicht is geen pretje. Vergeet dus niet om een zonnebril mee te nemen.

Welke producten vind jij handig om mee te nemen? Fijne vakantie beauties!