Het is eindelijk lente en in dit seizoen gebruik je toch net andere producten dan in de winter. Er zijn een aantal producten die we bijna allemaal dagelijks gebruiken, maar waarschijnlijk is er toch nog een product dat aan jouw beautyroutine ontbreekt. Één van de essentials voor het lenteseizoen is een body mist. Een body mist is een parfum dat je op je lichaam sprayt in plaats van alleen in je hals, nek of op je polsen. Je kunt het zien als een lichtere vorm van parfum. Het laat je lekker ruiken en het frist je op. Ideaal voor in het voorjaar! Ben jij al bekend met body mist? Ik ben ervan overtuigd dat iedere vrouw er eentje moet hebben. Dit functionele product kun je op allerlei manieren gebruiken en heeft meerdere voordelen. In dit artikel vertel ik je meer over hét beautyproduct dat jij ook wilt hebben!

Wat is het?

Je hebt vast weleens dat iemand langs je loopt en dat je een heerlijke subtiele geur ruikt? Grote kans dat deze persoon een body mist heeft gebruikt. Op dagen dat je lekker, maar wel subtiel wilt ruiken komt een body mist goed van pas. De reden dat dit beautyproduct zo subtiel ruikt, komt doordat het minder geconcentreerd is dan een parfum of een eau de toilette. Hierdoor is de geur minder sterk. Een body mist bevat een relatief laag percentage geurstoffen, namelijk 1,5 tot 3%. De rest van de vloeistof bestaat uit water, een beetje alcohol en soms huidverzorgende, hydraterende ingrediënten. Een eau de toilette is voor 5 tot % opgebouwd uit Vrouw sprayt body mistgeurstoffen en een parfum zelfs voor 10 tot 15%. Dat is een groot verschil met een body mist. Hierdoor kun je hem de hele dag door gebruiken om jezelf even op te frissen.

Een body mist is daardoor ideaal voor in de lente en zomer, wanneer een wolk van parfum geuren om je heen al snel te zwaar is. Het is juist luchtig en het laat je op een subtiele manier lekker ruiken. Body mist heeft een hydraterende werking voor de huid en een heerlijke verfrissende werking op je lichaam. Wil je zo lang mogelijk genieten van de geur? Spray dan direct na het douchen een beetje body mist op je lichaam en je ruikt meteen lekker fris. Na het douchen staan je poriën open, waardoor de geur sneller wordt opgenomen door je huid en je er langer plezier van hebt. Een flesje body mist is ook een handig product om mee te nemen in je tas. Hierdoor is het bijvoorbeeld ook heel fijn om na het sporten te gebruiken. Naast de subtiele geur, heeft een body mist nog vele andere voordelen.

Wat zijn de voordelen?

Ben je nog niet helemaal overtuigd waarom je voortaan een body mist moet gaan gebruiken in plaats van een parfum? Ik zet de voordelen nog even voor je op een rijtje!

Een bodymist zorgt voor een subtielere geur dan parfum. Hierdoor kun je hem de hele dag door gebruiken, gewoon om jezelf even op te frissen. Daarnaast is een bodymist minder prijzig dan parfum. Terwijl je je favoriete parfum misschien alleen voor speciale gelegenheden gebruikt, hoef je met je bodymist niet zo zuinig te zijn. Hierdoor zul je hem er sneller bij pakken, waardoor je dus vaker lekker zult ruiken. Win-win! Vooral na het sporten en in de zomer is een bodymist ook nog eens verfrissend,

De geur

Doordat een body mist minder zwaar is dan een parfum kun je ‘m gerust over je hele lichaam sprayen. De geur wordt hierdoor perfect verspreid en is nooit overweldigend. Je ruikt lekker zonder dat je teveel hebt gebruikt, want een body mist zorgt voor een subtielere geur.

Verfrissend

Een body mist kun je de gele dag door gebruik om jezelf even op te verfrissen. Het heeft een enorm verfrissende werking en is heel fijn om op warme dagen en na het sporten te gebruiken.Neem je body mist dus zeker mee in je sport- en strandtas.

Het gemak

Een parfum spray je meestal alleen in de hals, in de nek of op je polsen, maar een body mist kun je op je hele lichaam gebruiken. Daarnaast is een body mist vanwege het formaat makkelijk mee te Body - mistnemen in je tas. Hierdoor kun je op elk gewenst moment even een lekkere geur sprayen. Één keer sprayen en je ruikt weer heerlijk!

De prijs

Een body mist is minder prijzig dan een parfum en komt doorgaans in een grote verpakking. Voor een eau de toilette of een parfum betaal je vaak veel meer, terwijl je er net zo lang mee doet. Dat is dus heel goed voor je budget. Je hoeft het niet te bewaren voor speciale gelegenheden. Je ruikt altijd lekker, je kunt lekker royaal sprayen, meerdere geurtjes tegelijk aanschaffen en is het ook nog eens het ideale cadeautje om te geven.

Beter voor je huid

Een body mist bevat veel minder alcohol dan een parfum. Het bestaat uit voor een groot deel uit water, waardoor je de vloeistof gerust op je huid kunt spuiten. De kans op huidirritaties is een stuk kleiner dan bij parfum. Een parfum kan onder de invloed van de zon voor lelijke pigmentvlekken zorgen, een body mist kun je ook gewoon in de zon gebruiken. Het is dus geen enkel probleem om je favoriete mist rijkelijk te gebruiken in de lente en de zomer. Daardoor is het het ideale product om zomers lekker te ruiken.

Meer verkoopplaatsen

Body mists zijn op verschillende plekken te koop, zoals drogisterijen, The Body Shop, Yves Rocher, Rituals en kledingwinkels. Je hoeft er niet speciaal voor naar een parfumerie.

Multi-inzetbaar

Officieel is een “body” mist bedoeld voor je lichaam. Vaak blijft zo’n flesje alleen maar op het plankje in je badkamer staan. Een gemiste kans, want je kunt de body mist, vanwege zijn vele voordelen, ook hartstikke goed voor andere doeleinden inzetten. Het is altijd licht en verfrissend.

Alternatieve toepassingen

  • Het verfrissen of parfumeren van je haar. Spray een beetje mist op je haarborstel en haal deze een paar keer door je haar. Zo verdeel je de geur op een eenvoudige manier regelmatig over je haar. Dit is de snelste manier om je haar op te frissen.
  • Het verfrissen van je linnengoed. Een body mist is perfect om je lakens even weer op te frissen tussen de wasbeurten door. Zo waan je alsnog in een fris bed en je slaapkamer ruikt ook gelijk schoon en fris! Ideaal, want we houden allemaal van schone en lekker ruikende lakens.
  • Als kalmerend middel. Een body mist heeft een kalmerende werking. Heb je moeite om in slaap te vallen? Dan kan een mist met een kalmerende geur je helpen te ontspannen, zodat je sneller in slaap valt.
  • Om je kleding op te frissen. Ruikt je kleding, bijvoorbeeld na het koken, niet zo fris meer? Gooi de items dan niet meteen in de was, maar gebruik een body mist om het weer lekker en fris te laten ruiken. Vervelende geurtjes verdwijnen hiermee snel!
  • Als luchtverfrisser. Je kunt een body mist natuurlijk ook goed gebruiken om je huis lekker te laten ruiken. Spray het bijvoorbeeld op meubels die van textiel gemaakt zijn, op een lampenkap of op je gordijnen. Wil je de hele kamer lekker laten ruiken? Spray dan een beetje body mist op een watje en zuig deze als eerste op voor je gaat stofzuigen. Na het stofzuigen geurt de hele kamer heerlijk. Een wolkje body mist doet het ook heel goed in je kledingkast, in plaats van geurbuiltjes.

Voldoende redenen dus om ook een body mist aan te schaffen! De frisse geur zorgt een moment van instant happiness omdat je in een paar seconden een heerlijk zomers, fris en blij gevoel krijgt.