Hoeveel mensen om mij heen wel niet bezoekjes brengen aan de zonnebank: ik weet het niet, maar het zijn er veel. Ikzelf heb het ook overwogen, maar ben toch te bang om te gaan vanwege de gezondheidsrisico’s die eraan verbonden zijn. Anderhalf jaar geleden besloot ik dat de tijd rijp was om mij te wagen aan zelfbruiner, en gebruik het sindsdien elke week. Ik geef je graag wat algemene tips en tricks!

Kies een zelfbruinproduct dat bij je past

De een vind een spray fijn, de ander een lotion, weer een ander een mousse en de ander vind een gradual bodylotion tanner weer fijner. Hoe je het ook wendt of keert: iedereen vind een ander product fijn werken. Ikzelf gebruik altijd een mousse én gradual tanner. Zoek dus voor een product waarvan jij denkt dat het het beste voor jou zal werken.

Tanning - bruin zonder zonHoe vaak wil je zelfbruinen?

Een zelfbruiner moet vaak een tijd inwerken. Zelf gebruik ik een mousse, die moet 4-6 uren inwerken. Ik vind één keer in de week/1,5 week dus genoeg en heb geen zin om dit twee keer in de week te doen. Zodra ik merk dat Na 3-4 dagen mijn kleurtje aan het vervagen is, smeer ik de gradual bodylotion tanning erop zodat mijn kleur weer wat wordt opgefrist.

Gebruik een tanning mitt

Bij een gradual bodylotion tanner is dit niet echt nodig, maar bij een tanning mousse zeker wel! Ik gebruik hier dan altijd een tanning mitt voor zodat de mousse evenredig wordt verspreidt over het lichaam, voor het mooiste effect.

Scrub

Voordat je gaat zelfbruinen is het handig om te scrubben zodat je tan langer en mooier blijft zitten. Je kunt dit doen door middel van een scrubhandschoen of een scrubproduct. Zorg er dan wel voor dat er geen olie in het product zit.

Geen olie

De reden waarom je geen olieproducten moet gebruiken de douchebeurt voordat je gaat zelfbruinen, is omdat de zelfbruiner anders minder goed hecht aan je huid.

Hydrateer!

De nummer 1 tip om je zelfbruin huidje zo lang mogelijk bruin te houden, is door je huid dagelijks in te smeren met een bodylotion zodat deze goed gehydrateerd blijft. Zo geniet je extra lang van je kleurtje!

Zo, dit waren alweer mijn tips voor het zelfbruinen. Ik heb er nog een tig aantal meer, wie weet komen die voorbij in een ander artikel. Dit zijn voor nu wel de meest basic (en misschien wel belangrijkste) tips en tricks voorbij het zelfbruinen. Dus wees niet bang en probeer het eens! Je zult versteld staan van het mooie resultaat en het geld wat je zult besparen met de zonnebank tripjes. J

Zelfbruin jij? Laat het achter in de comments!