Ladies, we kunnen er niet meer omheen. Het is weer slippers en sandaaltjestijd. De zon laat zich steeds vaker zien en de temperaturen stijgen. De zomer is in aantocht en dat betekent dat het de hoogste tijd is om je voeten zomerproof te maken. Na een lange periode waarin onze voeten zijn weggestopt in warme, dichte schoenen, kunnen ze vaak wel een opfrisbeurt gebruiken. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je je voeten snel zomerproof maakt. Met deze verzorgingstips zien jouw voeten er snel stralend uit en zijn ze klaar voor de zomer!

Stap 1: verwijder oude nagellak

Voetenbadje - zomerproofBegin bij het begin en verwijder je oude nagellak. Gebruik daarvoor een acetonvrije nagellakremover die je nagels niet te veel uitdroogt.

Stap 2: voetenbadje

Verwen je voeten vervolgens met een lekker voetenbadje. Dit is niet alleen heerlijk ontspannend voor je voeten, maar ook hydraterend en verzachtend. Vul een bak met lauwwarm water en doe er een bruisbal bij of voeg er een schep baking soda aan toe. Baking soda is zuiveringszout en is perfect voor heerlijke, geurloze, zachte voeten dankzij de ontzurende en ontsmettende werking. Bruisballen hebben een verfrissend en verkwikkend effect. Neem hiervoor rustig de tijd, want hoe langer je wacht, hoe zachter het eventuele eelt wordt. Was daarna je voeten met een washand en vergeet daarbij de huid tussen je tenen niet.

Stap 3: scrubben

Een scrub na het voetenbadje doet wonderen. Met een scrub verwijder je de dode huidcellen en herstel je de natuurlijke gladheid van je huid. Zo voorkom je ophoping van oude huidcellen en het ruw worden van je voeten. Gebruik bij voorkeur een speciale voetenscrub en gebruik eventueel een scrubhandschoen voor een grondige scrubsessie. Spoel je voeten vervolgens af en dep ze droog. Je merkt dat na het scrubben je voeten een stuk zachter en frisser aanvoelen. Daarnaast zorgt een scrub ook nog eens voor een betere doorbloeding.

Stap 4: vijlen

Van dode huidcellen gaan we over op eeltvorming. Iedereen heeft eelt. Eelt verwijder je met een voetvijltje of met een vochtige puimsteen. Zorg er wel voor dat je niet teveel eelt weghaalt. Eelt beschermd namelijk ook de voeten, anders kan je last van je voeten krijgen tijdens het lopen. Dompel ze hierna nog eenmaal onder in het voetenbadje en droog ze af.

Stap 5: insmeren

Maak je behandeling compleet met een voetmassage. Om de bloedsomloop te stimuleren masseer je je voeten in met een lekkere crème. Je kunt hiervoor het beste een vochtinbrengende crème gebruiken. Even laten intrekken en je hebt weer superzachte, gehydrateerde en verzorgde voeten. Breng iedere avond een voetencrème aan om je voeten de hele zomer zacht en verzorgd te houden.

Verzorgde voeten met nagellak - zomerproofStap 6: nagellak

Nu je voeten weer helemaal schoon en verzorgd zijn is het tijd voor de laatste stap, nagellak! Dat sandaatlje of slippertje staat natuurlijk extra leuk met een mooi kleurtje op je teennagels. Breng eerst een basecoat aan als berscherming. Een kleurloze basecoat zorgt ervoor dat de nagellak niet diep in je nagels trekt en vormt eigenlijk het beschermlaagje tussen je nagel en de nagellak. Als de basecoat droog is kan je aan slag met je favoriete kleur. Begin met een dun laagje, laat goed drogen en lak er vervolgens nog een laagje nagellak overheen. Eindig met een laagje topcoat, zodat de nagellak mooi blijft en langer blijft zitten. Kies voor een zomers kleurtje en laat jouw voeten weer stralen!

Hoe maak jij je voeten zomerproof?