In Nederland zijn beauty boxen hartstikke populair. Bijna iedere beauty liefhebber heeft er weleens eentje geprobeerd of heeft zelfs een abonnement! Ben jij nog niet bekend met beauty boxen? Dan is dit artikel voor jou. Vandaag geef ik je namelijk meer informatie over beauty boxen en wat je ervan kunt verwachten!

Wat zijn beauty boxen?

Beauty boxen zijn pakketten waarop je je kunt abonneren. Iedere maand ontvang je dan een pakketje met daarin verschillende beauty producten. Denk bijvoorbeeld aan make-up en verzorgingsproducten. Je weet van tevoren niet wat er in de box zit, dus elke maand voelt het weer alsof je een cadeautje ontvangt.

De meeste abonnementen zijn voor drie, zes of twaalf maanden. Je kunt de boxen bij de meeste aanbieders ook los aanschaffen. Handig als je het eerst een keer wil proberen zonder meteen aan een abonnement vast te zitten.

beautybox-unboxing-november (3)

Waarom is een beauty box interessant?

Ten eerste is het leuk om iedere maand weer een cadeautje te ontvangen. Zoals je net al kon lezen weet je van tevoren niet wat je opgestuurd krijgt, dus het is elke keer weer een verrassing. Dit kan echter ook een nadeel zijn. Soms bevat een box producten waar jij niet warm van wordt, maar dat is een risico dat je moet durven nemen.

Wat de beauty box verder interessant maakt is de prijs. Vaak kosten de boxen rond de 10 à 20, maar de totale waarde van de producten die je krijgt ligt vele malen hoger. Zo kan het voorkomen dat je een box koopt voor een tientje, maar dat de producten bij elkaar opgeteld meer dan 50 euro waard zijn. Een leuke deal dus!

Daarnaast is bieden beauty boxen ook de mogelijk om nieuwe producten en merken te ontdekken die je zelf nooit gekocht zou hebben. Zo kan het gebeuren dat je producten ontvang waar je in de winkel nooit aandacht aan besteed zou hebben. Het is dan elke keer weer een feestje als een product je erg bevalt.

bluxboxdecember5

Het kiezen van de juiste beauty box

Het kiezen van de juiste beauty box kan een hele opgave zijn. Er zijn namelijk verschillende aanbieders in Nederland die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. De ultieme manier om de juiste box te kiezen is om elke box eens te proberen. Dat kan voor één keer, of eventjes voor drie maanden. Als je ze allemaal hebt geprobeerd kun je voor jezelf bepalen met welke box je uiteindelijk verder wil gaan.

Maar… niet iedereen heeft daar het geld en de tijd voor. Logisch! Gelukkig zijn er erg veel beautybloggers die iedere maand de boxen unboxen en laten zien wat erin zit. Zo kun je een beetje een idee krijgen van de boxen en wat je kunt verwachten. Een goed voorbeeld van zo’n site is Beautyboxen.nl. Daar worden iedere maand verschillende beauty boxen uitgepakt en gereviewd. Aan de hand van die informatie kun je bepalen welke box het beste bij jou past.

Benieuwd welke boxen er allemaal in Nederland te verkrijgen zijn? Houd deze website dan goed in de gaten, want binnenkort plaats ik een lijstje met alle aanbieders en welke cijfers ik ze geef. Ben jij geabonneerd op een box? Zo ja, welke? En wat vind je ervan? Laat het ons weten bij de reacties! 🙂