De eerste rokjesdag van 2017 is inmiddels een feit! Afgelopen week was het zover en ook de komende dagen wordt het lekker weer. Iedereen geniet als de eerste zonnestralen doorbreken, de temperatuur omhoog gaat en je voor het eerst weer een rokje aan kan zonder een panty of maillot. Maar zijn jouw benen er wel klaar voor? Na maandenlang geen zonlicht te hebben gezien, kunnen je benen en voeten vast wel een kleine opknapbeurt gebruiken. Om ervoor te zorgen dat je er stralend uitziet in je zomerse outfit mag je je scheermesje, scrubgel en nagellak weer uit de kast halen. We willen superzachte, gladde en prachtige benen om mee te pronken! Met deze beautytips ben jij helemaal klaar voor de rokjesdagen!

Scheren

Benen scheren - rokjesdagenDe eerste tip kan niet anders zijn dan het ontharen van je benen, want harige benen zijn echt een no go. Als je een rokje aan wilt trekken is het wel zo mooi als je gladde benen hebt. Dus blaas het stof van je scheermesje of Epilady en ga aan de slag. Kies voor een scheermesje als je het niet erg vindt om je benen een paar keer week te moeten scheren. Scheer altijd in de richting van het haar mee met een verticale beweging. Onder een rokje horen gewoon gladde benen!

Scrubben

In de winter kan je huid enorm uitdrogen. Dat kun je vaak het beste zien aan de huid op je schenen, deze is dan droog en schilferig. Scrubben is een must om een mooie egale huid te creëren. Scrub daarom je benen even goed, zodat alle dode huidcellen verwijderd worden. Om dé perfecte summerlegs te krijgen moet je je benen minimaal één keer per een een scrubbeurt geven. Scrub niet gelijk na het ontharen van je benen, want dan is je huid nog erg gevoelig. Scrubben zorgt ervoor dat je benen veel sneller en egaler bruin worden én dat je je bruine kleurtje lange behoud!

Smeren

Het is erg belangrijk om je benen te hydrateren om ze er verzorgd eruit te laten zien. Verwen je benen daarom goed met bodylotion. Dagelijks smeren is één van de meest effectieve manieren om je benen voor te bereiden op de zon. Laat je benen shinen!

Manicure en pedicure - rokjesdagenPedicure

Als je bij je rokjes leuke sandaaltjes wilt dragen is het wel zo fijn als je voeten er ook goed verzorgd uitzien. Verwen jezelf met een pedicure en vergeet daarbij niet om je teennagels een leuk en zomers kleurtje te geven.

Voorgebruinde benen

Nu je inmiddels gladde en goed verzorgde benen hebt, is de kleur aan de beurt. Waarschijnlijk heb je na de winter te maken met twee melkflessen. Tijd dus voor wat extra kleur. Zorg ervoor dat je ook bij de lagere temperaturen alvast wat zon pakt of gebruik en zelfbruiner. Als je een zelfbruiner gaat gebruiken is het belangrijk dat je goed de verpakking van het product leest en dat je vanaf je voeten naar je buik werkt. Je wilt er natuurlijk niet uitzien als een gevlekte wortel. Voorgebruinde benen zijn niet alleen mooier, maar zorgen er ook voor dat je minder snel verbrandt.

Ben jij klaar voor de rokjesdagen? Trek je mooiste outfit uit de kast en zorg er vandaag nog voor dat jij schittert!