Voor wie het is ontgaan, ik zelfbruin. Je kon over dit topic eerder al twee blogs met tips en tricks vinden, en vandaag review ik graag voor je mijn favoriete zelfbruiner: St. Moriz. De welbekende dupe van het populaire zelfbruinmerk St. Tropez.

Let’s talk money

Oké, zelfbruiners lijken op het eerste gezicht niet extreem goedkoop. Je kunt ze krijgen voor 5 euro, maar ook voor 40 euro. De prijs van de St. Moriz tanning mousse is bij de meeste webshops nét onder de €10,-.

Hoe lang doe je met een bus?

In de tube die ik heb zit 200 ml zelfbruin spul, en hij is voor de helft opgebruikt. Wanneer ik deze tube heb gekocht? Ik gok een jaar geleden, zo lang kun je dus met een tube zelfbruiner! Bedenk daarbij ook dat ik de bus Review zelfbruiner van St. Moritzvrijwel elke week heb gebruikt om mijn gehele lichaam mee in te smeren, dus laten we zeggen dat ik 52 keer van de tube gebruik heb gemaakt. Met een snel rekensommetje kom je dus uit op een magere €0,20 pér bruinsessie, veel goedkoper dan naar de zonnebank gaan! Dus je krijgt zeker weten waar voor je geld met dit product.

Het aanbrengen

Het aanbrengen van deze zelfbruiner doe je het beste met een tanning mitt, op een andere manier aanbrengen valt niet aan te raden. Deze tanning mitt zul je er dus wel bij moeten kopen, maar is in principe een eenmalige uitgave.

Je schudt de tube voor gebruik en pompt 1 of 2 pompjes per lichaamsdeel – de hoeveelheid die jij nodig vindt voor het bruiner maken van bijvoorbeeld je armen. Welke hoeveelheid pompjes ikzelf aanhoud:  1 ½ voor armen, borst en rug, 1 voor de buik en 3 verdeeld over de geheel benen: van bil tot voet.

Het aanbrengen van deze hoeveelheden vergaat bij mij erg soepel: je hebt genoeg om de zelfbruiner lekker uit te kunnen smeren met je tanning mitt, maar je hebt niet teveel zodat je een dikke laag creëert.

Tip!: Maak cirkelbewegingen als je de mousse aanbrengt, zodat het mooier blendt met je huid.

Note: De kleur dark mag in eerste instantie heel erg donker klinken en lijken, maar geloof mij als ik zeg dat het niet zo is. Met de kleur medium zie ik met mijn bleke huid al weinig verschil, en ik merk dat de kleur dark perfect is.

Wachten…

Zit de zelfbruiner erop? Dan is het een kwestie van wachten! Je mag 4-6 uur niet in aanmerking komen met water staat op de verpakking, hieronder valt dus ook niet handen wassen en zweten. Ik heb in de praktijk gemerkt dat je na vier uur gerust je handen kunt wassen, maar voor die vier uren was je dan helaas de zelfbruiner er gewoon weer af.

Na 6 uren kun je gewoon een standaard douche nemen zoals je altijd doet, alleen je zult zien dat het water een hele smerige kleur geeft. Een bruinige kleur. Dit is de eerste laag zelfbruiner die van je af gaat. Deze eerste laag zelfbruiner zit in het product zodat je goed kunt zien waar je aan het smeren bent, en welke stukken je bent vergeten. Deze laag is ietsjes donkerder dan de daadwerkelijke zelfbruin laag die aan je huid is gehecht, dus laat je hier niet door afschrikken!

Conclusie

Ik denk dat ik wel als conclusie kan trekken dat St. Moriz een super betaalbaar, gemakkelijk aanbrengende, mooi egale zelfbruiner is die tevens je huid niet uitdroogt en geen oranje feeling achter laat. Wat mij betreft allemaal positieve punten die ik zoek in een zelfbruiner, en ben blij dat ik ze het gevonden in de St. Moriz tanning mousse!

Zijn jouw witte benen nog niet klaar voor de zomer? Klik hier voor een scherpe aanbieding. Ik raad je dan zéker de St. Moriz mousse zelfbruiner aan in de kleur Dark. Goedkoop, werkt fijn en geeft je een mooie natuurlijke tan!