Het is toch wel één van de vervelendste “bijwerkingen” van de zomer. Wij vrouwen slaan altijd weer massaal aan het scheren als het mooie weer in aantocht is, om die vervelende haartjes en stoppels op onze benen weg te krijgen. De snelste, makkelijkste en meest pijnloze manier om dat te doen is door een scheermesje te gebruiken. De oksels zijn weer zo glad als een babyhuidje en de bikinilijn wordt nog beter bijgehouden. Altijd vervelend die ingegroeide haartjes onder je oksels, op je benen of het ergst van allemaal, je bikinilijn. Veel vrouwen hebben last van rode bultjes, jeuk en irritaties na het scheren van de bikinilijn. Dat wil je natuurlijk liever niet hebben, maar je wilt wel graag met een mooie, zachte en gladde huid rondhuppelen in je bikini deze zomer.

Heb jij hier ook last van na het scheren? Gelukkig kan je veel doen om dit te voorkomen. Ik heb een aantal tips voor je hoe jij je bikinilijn het beste kunt scheren.

Scheerkit bikinilijnKnippen

Heeft het gebied down under al een tijdje geen scheermesje gezien? Dan kan je het misschien beter eerst even bijknippen, voordat je met een scheermesje aan de slag gaat. Op deze manier kan je beter zien wat de richting van je haargroei is. Knip het tot ongeveer 1 cm lang.

Scrubben

Wil je ingegroeide haartjes voorkomen? Dan is scrubben een must. Dode huidcellen kunnen het haarschachtje verstoppen, waardoor je last krijgt van ingegroeide haartjes. Niets is zo fijn als een gladde huid door het scrubben. Je huid wordt er een stuk zachter door, wat het scheren een stuk makkelijker maakt. Scheren is een makkie na een scrub beurt! Gebruik wel een milde scrub voor het scrubben van je bikinilijn.

Warme douche

Van warm water gaan je poriën meer open staan en worden je haartjes zachter. Ook dit maakt het scheren een stuk makkelijker en zorgt tevens voor een gladder eindresultaat. Ga dus niet gelijk aan de slag met je bikinilijn zodra je onder de douche staat, maar laat het warm water even zijn werking doen.

Goede scheergel

Scheergel gebruiken is een soort van love it or hate it dingetje. Toch is het belangrijk om een goede scheergel te gebruiken bij het onderhouden van je bikinilijn. Een scheergel zorgt ervoor dat het mesje soepel de haren kan verwijderen. Kies wel voor een ongeparfumeerde PH-neutrale scheergel. Dan weet je zeker dat je geen irritaties krijgt.

Schoon en scherp mesje

Een scheermesje is binnen korte tijd bot en vies en dat maakt het scheren van je bikinilijn alleen maar lastig. Gebruik hiervoor een scherp en schoon mesje. En het is belangrijk dat je mesje meerdere mesjes achter elkaar heeft en tussen deze mesje moet een strookje rubber zitten. Dit vormt een beschermend laagje tussen de mesjes en de huid. Wegwerpmesjes zijn dus eigenlijk niet geschikt voor het bijwerken van je intieme zone.

Haargroei

We willen allemaal een gladde huid, maar op een verkeerde manier scheren is een veel gemaakte fout. De scheerrichting is daarom zeker niet onbelangrijk. Scheer rustig en langzaam met de richting van de haargroei mee. Dit is meestal naar beneden. Houd de huid zo strak mogelijk om wondjes en ingegroeide haartjes te voorkomen.

Bikinilijn scherenHerhaal het proces

Spoel voor een extra mooi en glad resultaat de scheergel en de verwijderde haartjes weg. Breng vervolgens een nieuwe laag scheergel aan en herhaal het scheerproces.

Spoelen

Het is belangrijk om de haartjes regelmatig met lauw water uit je mesje te spoelen. Anders blijven ze hangen en schuren ze een volgende keer langs je huid. Dit kan rode bultjes en een jeukende huid veroorzaken.

Hydrateren

Het scheren is natuurlijk geen pretje voor de huid. Verzorg je huid daarom na het scheren goed door het te hydrateren. Kies voor een bodybutter of een bodylotion en smeer jezelf goed in. Gebruik je hiervoor liever iets dat ongeparfumeerd is? Smeer dan na het scheren babycrème op het geschoren gebied. Dit kan irritaties na het scheren voorkomen. Het geeft ook nog eens een mooie glans aan je huid! Probeer zelf uit wat het beste bij jou werkt.

Hoe pak jij het scheren aan? Heb je nog andere scheertips?