De winter is officieel gezien ten einde gekomen, de zon komt vaker om het hoekje kijken en de 100 denier panty’s kunnen bijna vervangen worden voor 20 denier panty’s. Heerlijk, de lente! Weet je wat dat betekent? Dat over een aantal maanden, of misschien zelfs wel weken, je voeten weer gezien mogen worden! Tijd om actie te ondernemen.

We vergeten het regelmatig

Als ik voor mijzelf mag spreken ben ik heel erg goed in het verzorgen van mijn huid. Ik smeer mezelf bijna dagelijks in met een lekkere bodylotion, gebruik niet te agressieve producten hiervoor, ik douche niet te warm… Alleen die arme voetjes van mij, die hebben wat te leiden.

Want als ik mijn lichaam inzeep in de douche, ga ik tot mijn enkels. Mijn voeten worden niet ingesopt. Als ik mijn lichaam insmeer met bodylotion, ga ik tot mijn enkels en niet verder. Daarnaast zitten ze vrijwel elke dag, het grootste gedeelte van de dag opgesloten in schoenen, en anders wel sokken of pantoffels. Time to show them some love!

Stap 1 Verwijder eelt

Hoe on-charmant het ook klinkt, vrijwel iedereen heeft wel iets van eelt onder zijn of haar voeten zitten. Je kunt zo’n apparaat/schaper iets kopen in de drogisterij waardoor je eelt gemakkelijk Voeten in badjekunt verwijderen! Je zult zien dat je voeten direct al anders aan zullen voelen.

Stap 2 Voetenbadje

Vervolgens vind ik het fijn om een voetenbadje te nemen. Alle viezigheid kan er nu vanaf gaan, je kunt nu lekker alleen je voeten inzepen en soppen maar! Pak er een boekje bij, ga achterover leunen en geniet.

Stap 3 Scrubben

Als je je voeten hebt afgedroogd na een lekker voetenbadje, kun je er nog voor kiezen om je voeten extra te verzorgen door een voetenscrub te kopen. Deze kan speciaal voor de voeten zijn, maar soms gebruik ik ook wel eens normale scrub voorop het lichaam. Werkt ook prima! Vervolgens spoel je dit weer af in het voetenbadje/onder de douche.

Stap 4 Geef kleur

Het is tijd om de nagels nu wat kleur en liefde te geven! Knip je nagels op de gewenste lengte, lak ze in een mooi kleurtje en laat dit goed opdrogen.

Stap 5 Hydrateer

Wat mij betreft zijn we nu aangekomen bij één van de belangrijkste stappen, namelijk het hydrateren van je voeten en enkels! Doe dit wel als je zeker weet dat je nagellak goed is opgedroogd, of vermijd even je tenen en doe die op een later tijdstip. Er zijn speciale crèmes op de markt die je voeten intensief voeden, deze crèmes kan ik echt aanraden! Mocht je even geen voeten crème in je kast hebben staan, pak dan een dikke, voedende bodylotion. Tevens geef je hierdoor je voeten ook een massage wat goed is voor de bloedsomloop in je voeten.

Extra tips voor voetverzorging:

  • Als je dagelijks je lichaam insmeert met bodylotion, probeer in het vervolg ook te denken aan je voeten en neem deze mee.
  • Als je thuis bent, doe je schoenen dan uit! Ze hebben al de hele dag opgesloten gezeten, tijd om te luchten.
  • Doe desnoods je sokken ook uit.
  • Smeer ’s avonds een lotion op je voeten en draag bedsokken terwijl je slaapt. De volgende ochtend zijn ze extreem zacht!
  • Draag geen schoenen die te klein zijn, als je hier lang op moet lopen kun je blaren krijgen.
  • Is er geen redden meer aan? Neem dan eens een pedicure!

Persoonlijk zou ik deze routine elke avond wel willen doen, alleen daar komt het gebrek aan tijd. Mijn streven is om dit minimaal één keer per week te doen, maar het liefste vaker. Zo kan ik over een aantal weken mijn voetjes met een gerust hart laten zien als het écht mooi weer wordt!